Az olasz csatár várható érkezését török és olasz sajtóhírek alapján már kedden reggel előrevetítette honlapunk. Az előző szezonban az élvonalba való feljutást elbukó török klub közleménye szerint Davide Lanzafame egy plusz egy éves szerződést írt alá.

Lanzafame először 2013 januárjában a tavaszi szezonra kölcsönbe került a Honvédhoz, ahol Marco Rossi irányítása alatt 10 bajnokin 5 gólt szerzett. A kispestiek marasztalták volna, ám a kölcsönszerződése lejárt, ezért távozott és a Perugia csapatában folytatta pályafutását. A 2016/17-es szezonban ismét a Honvédhoz igazolt, ahol 2016 és 2018 között 57 mérkőzésen 29-szer volt eredményes. A 2018/19-es kiírásban a Fradi szerződtette, ahol bajnokságot nyert és gólkirály lett Holender Filippel holtversenyben. Tavaly nyáron harmadszor is a Honvédhoz került, ezúttal kölcsönbe, majd a kispestiek opciós jogukat érvényesítve idén nyáron végleg megvásárolták a Fraditól.

Lanzafame kétszeres magyar bajnoknak, és egyszeres kupagyőztesnek mondhatja magát. Összesen 118 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, 61 gólt lőtt és 31 gólpasszt jegyzett. A legutóbbi kiírásban 23 meccsen 11-szer talált be az ellenfelek kapujába.

Egy korábbi interjúnk Lanzafaméval:

Lanzafame: “Jöttem, láttam, győztem, kell ennél több?” – interjú