Négy év után végleg búcsút inthet Magyarországnak az NB I-ben szereplő Budapest Honvéd olasz támadója, Davide Lanzafame.

Az Ajansspor nevű török és az olasz Tuttomercatoweb is úgy tudja, a 33 éves csatár a török Adana Demirsporhoz igazolhat, amely az előző szezonban a Karagumruk elleni bajnoki rájátszás során büntetőpárbajban bukta el az első osztályba való feljutás lehetőségét.

A törökök értesülései szerint a másodosztályú klub megállapodásra jutott a játékossal,

aki két évre kötelezi el magát, amennyiben megfelel az orvosi vizsgálaton.

Lanzafame távozását sejteti, hogy (vélhetően) a játékos majdani törökországi ügyeit képviselő ügynökség a közösségi oldalán már köszöntötte köreikben, mint új ügyfelet, így már csak órák kérdése és a két klub hivatalosan is bejelenti az üzletet.

Még meg kell hozni a döntést a jövőmről. Magyarországon sok téves információ jött velem kapcsolatban, és szeretném azt külön kiemelni, hogy rendkívüli módon tisztelem a klubot, és bármilyen döntést is hozok, az mindkét félnek jó lesz majd – mondta korábban a TuttoJuvénak a rutinos csatár, aki azután is távozhat Kispestről, hogy a piros-feketék végleg megszerezték őt a Ferencvárostól.

Lanzafame kétszeres magyar bajnoknak, és egyszeres kupagyőztesnek mondhatja magát. Összesen 118 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, 61 gólt lőtt és 31 gólpasszt jegyzett. A legutóbbi kiírásban 23 meccsen 11-szer volt eredményes.

Egy korábbi interjúnk Lanzafaméval:

Lanzafame: “Jöttem, láttam, győztem, kell ennél több?” – interjú