Korábban beszámoltunk arról, hogy belga sajtóhírek szerint a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, Georges Leekens rövidesen megkezdheti politikai pályafutását, és egy nyugat-flandriai tartomány vezetőségében foglalna helyet.

Az alig egy héttel ezelőtt megjelent hírekkel ellentétesen a legfrissebb tunéziai sajtóhírek szerint a 69 éves szakember az afrikai ország élvonalában szereplő, Etoile Sportive du Sahelnél vállalhat újra edzői munkát.

A shemsfm.net információi szerint Georges Leekens az első számú jelölt a helyi élvonalban érdekelt tízszeres bajnok és egyszeres afrikai BL-győztes, Etoile Sportive du Sahel kispadjára, miután a vezetőség elégedetlen a jelenlegi tréner, Chiheb Ellili munkásságával. Amennyiben a belga trénert kinevezik a csapat élére, akkor az észak-afrikai ország legértékesebbnek tartott keretét – a Transfermarkt.de 15,98 millió euróra taksálja – veheti át, amely három forduló után hét ponttal a bajnokság negyedik helyén áll, három ponttal lemaradva az éllovas CS Sfaxien mögött.

Leekens számára nem lenne ismeretlen terep Tunézia, hiszen 2014 és 2015 között 16 mérkőzésen vezette az ország válogatottját, és átlagosan megszerzett 1,69 pontjával karrierje legsikeresebb kapitányi megbízatását töltötte el akkoriban.

A belga szakember legutóbb hazánk nemzeti csapatának kispadjára ülhetett le, ám négy nyeretlen mérkőzés után távozni kényszerült idén júniusban.