Még a magyar válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott George Leekens, amikor az első hírek felröppentek arról, hogy politikai pályára készülne a 69 éves szakember. Először cáfolta, majd egy későbbi interjúban már megerősítette a hírt, hogy szívesen részt venne az oostkampi politikai életben.

Élvezem Oostkamp mindennapjait, ezért szeretnék valamit visszaadni a városnak – nyilatkozta korábban a hln.be-vel készített interjúban a korábbi kapitány.

A magyar nemzeti tizenegy éléről való, júniusi leváltását követően átgondolta ambícióit és végül úgy döntött, hogy a flandriai város közgyűlésben többségben levő Kereszténydemokrata és Flamand pártban vállal szerepet.  A település polgármesterét és jó barátját, Jan de Keysert támogatva indul, a két hét múlva esedékes önkormányzati választásokon Oostkampban.

Először csak támogatni szerettem volna a polgármester urat, és megosztani vele az elképzeléseimet. Aztán, ahogy haladtak előre a dolgok, az együttműködésünk új szintre lépett, és egyre elkötelezettebbnek éreztem magam. Ugyan ki kell még várnunk a választások eredményét, de szívesen foglalkoznék a közösség sportéletével,

Egyik legfőbb céljának tekinti, hogy a helyi sportélet felvirágoztassa, azt azonban nem zárta ki, hogy edzői karrierjét később még folytassa.