Kádár Tamás még februárban távozott az ukrán Dinamo Kijevtől, hogy aztán bejelentsék, a magyar válogatott védő a kínai élvonalbeli Shandong Luneng csapatánál folytatja pályafutását.

A bekk egy ideig itthon készült, a MOL Fehérvár csapatánál, hogy formába lendülhessen, majd a koronavírus-járvány és veszélyhelyzet kihirdetését követően itthon várta, hogy kiutazhasson új klubjához.

Mivel szinte sehol nem tudni, mikor folytatódnak majd újra a leállt bajnokságok, gyakorlatilag egyetlen olyan ország van (a még mindig aktív Fehéroroszországot leszámítva…), ahol jelen állás szerint április közepétől újra futballmeccsek lesznek. Ez pedig Kína, ahol a helyi szövetség döntésének értelmében április 18-án elrajtolhat a pontvadászat. Úgy tűnt tehát, Kádár lesz az első magyar játékos, aki újra tétmeccseken játszhat – miután letöltötte a távol-keleti országban a beutazást követő kötelező kéthetes karantént.

Azonban a legfrissebb hírek szerint nehézségekbe ütközött a védő kiutazása. Az április 18-i kínai bajnoki rajtot a jelek szerint a még külföldön tartózkodó légiósok nélkül kezdik majd meg, mivel a helyi hatóságok beutazási zárlatot rendeltek, így megakadályozva a járvány újbóli kitörését, ráadásul az Európán belüli utazás – főként a légi közlekedés – rendkívül nehézkessé vált a szigorú intézkedések miatt.

Az ukrán 1927.kiev.ua azt írja, hogy emiatt Kádár Kínába utazása is lehetetlenné vált egyelőre, így az április 18-i rajton sem tud majd részt venni a Shandong Luneng 30 éves magyarja.

Csapata egyébként a Beijing Guoan együttesét fogadja majd hazai pályán.