Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy akárcsak a spanyolok elleni csütörtöki összecsapáson Bukarestben, a Ploiești-ben megrendezett vasárnapi Románia-Málta Eb-selejtezőn (1-0) is magyarellenes rigmusoktól volt hangos a stadion. A marosvásárhelyi születésű, korábbi 102-szeres román válogatott Bölöni Lászlónak nagyon nem tetszett a román szurkolók viselkedése, ennek pedig keményen hangot is adott az Adevarulnak adott interjújában.

– Magyar vagyok. Visszakérdezek: mi a mi vétkünk? Ez inkább az oktatás teljes hiányát, a neveletlenséget jelenti. Nagyon fájdalmas ezt az egészet látni. A legjobb barátom román, akit mindig meglátogatok, ha hazamegyek Marosvásárhelyre. Mi lenne, ha ez a barátom is elkezdené skandálni egy meccsen, hogy kifelé a magyarokkal az országból? Ez akkora baromság! Nem tudom felfogni ép ésszel – idézi a gsp.ro a jelenleg a belga élvonalbeli Royal Antwerpennél dolgozó szakembert. – Amikor azt látom és hallom, hogy ilyen meccseken is csak a magyarok elleni harc a fontos,

akkor jövök rá, miért tartanak bennünket Európa cigányainak. És ez extrém módon fáj. 

Hangsúlyoznám, hogy semmi bajom a cigányokkal, tudja, hogy mit akartam ezzel mondani.

Bölöni hozzátette, ez a fajta gyűlölködő megnyilvánulás nem egy kis csoporttól jön, nem olyan 10-20 ember csinálja ezt, akiket huligánoknak szokás nevezni.

– A drámai ebben az, hogy Romániában több millió ember viselkedik és gondolkodik ugyanígy, a környezetük pedig tolerálja ezt, ami nagyon szomorú – tette hozzá a 66 éves tréner.