A Krónika cikke szerint akárcsak a spanyolok elleni, csütörtökön a bukaresti Național Arénában rendezett összecsapáson, a Ploiești-i mérkőzésen is Magyarországot pocskondiázta a hazai kemény mag, már a meccs elején rázendítettek a gyalázó és nyomdafestéket nem tűrő szlogenekre, zúgott például a “Magyarország k… be!” (“Ungaria ne suge p…”) rigmus is többek között.

Bár az incidensek miatt Gabriel Berceanu, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) sajtófőnöke negyedóra elteltével a hangosbemondón keresztül felhívást intézett a drukkerekhez, kérve őket, hogy hagyják abba az idegengyűlölő magatartást, a hazai szurkolók erre újabb, a lelátóra nem illő rigmusokkal válaszoltak, az FRF-et és az UEFA-t is szidalmazva.

“Nem kellene még többet kockáztatnunk, és hogy zárt kapuk mellett játsszuk a Norvégia és Svédország elleni csoportmérkőzéseket, amelyek rendkívül fontosak a jövő évi Európa-bajnokságra való kijutás szempontjából. Ne használjunk idegengyűlölő kifejezéseket! Köszönjük!” – hangzott a felhívás a Ploiești-i Ilie Oană stadion hangosbemondójából a lap cikke szerint.

A román válogatott szurkolóinak egyik csoportja a spanyolok elleni csütörtöki mérkőzés elején többször is magyarellenes rigmusokat skandált. A nyomdafestéket nem tűrő szidalmakon kívül felcsendült a “Ki a magyarokkal az országból!” szlogen is. A bukaresti sportsajtó az incidens miatt már akkor felhívta a figyelmet: nem kizárt, hogy az UEFA szankcióval fogja sújtani a román válogatottat, amelyiknek adott esetben zárt kapuk mögött kell lejátszania a Norvégia és Svédország elleni hazai selejtezőmérkőzéseit.

Dzsudzsák üzent a szurkolóknak a szlovák meccs előtt: “Ezekért súlyos büntetést kapnánk”

Így állnak a csoportban

Mint arról beszámoltunk, a vasárnapi Eb-selejtezőn 1-0-ra győzött Puscas fejesgóljával Románia, így versenyben van – többek között két északi ellenfelével együtt – a továbbjutásért az F-csoportban. A Málta elleni találkozón mutatkozott be a hazaiaknál Rus Adrián, a MOL Fehérvár FC védője a válogatottban.

A csoport állása: 1. Spanyolország 18 pont/6 meccs, 2. Svédország 11/6, 3. Románia 10/6, 4. Norvégian 9/6, 5. Málta 3/6, 6. Feröer-szigetek 0/6