Mindösszesen öt hónap, és 158 játékperc után távozott a kazah élvonalbeli Irtis Pavlodartól Bojan Sankovic, aki így szabadon igazolható játékosként kereshet magának új csapatot.

A 26 éves montenegrói védekező középpályás előbb március elején a Kaisar Kyzylorda elleni bajnokit végigjátszotta, majd a Kyzyl-Zhar ellen lecserélték a 68. percben.

A kilenc éven át a kazah első osztályban szereplő Irtis pénzügyi problémák miatt visszalépett a 2020-as bajnokság küzdelmeitől.

Sankovic korábban az Újpest legfontosabb játékosának számított, mielőtt hét év után távozott a Megyeri útról. Hasonló véleménnyel van róla a lila-fehérek csapatkapitánya, Litauszki Róbert is, aki a honlapunknak adott interjújában dicsérte a játékos képességeit – mint fogalmazott, a szurkolók nem tartottak nagy névnek, mégis a csapaton belül nagy szerepe volt.

Sankovic összesen 132 NB I-es mérkőzésen, 27 Magyar Kupa-találkozón és 4 Európa Liga-meccsen viselhette eddig az Újpest mezét, mérlege 4 gól és 4 gólpassz 2013 óta. NB I-es bronzérmesnek és kétszeres Magyar Kupa-győztesnek is mondhatja magát, bár a 2014-es döntőn műtétje miatt nem léphetett pályára. Az ősszel összesen 16 találkozón játszott az OTP Bank Ligában.

Korábbi szerb játékosa emberileg nagyot csalódott Vignjevicben: “Furcsán kezdett el viselkedni, állandóan kötözködött”