Előbb 2010-ben fél éven keresztül, majd 2012-től 2015-ig három éven át játszott Újpesten a korábbi középpályás, Dusan Vasziljevics, aki elmondása szerint azért távozott a negyedik kerületből, mert Nebojsa Vingnjeviccsel véglegesen megromlott a kapcsolata. A hétfőn a lila-fehérektől hét év után távozó trénerrel kapcsolatba további kemény kritikákat is megfogalmazott Vasziljevics a Borsnak adott nyilatkozatában.

– Nebojsa 2013 októberében érkezett Újpestre, az idény végén pedig már kupagyőzelmet ünnepeltünk együtt. Ekkor szerződést hosszabbítottak vele, ám utána nagyon megváltozott – elevenítette fel a szerb-magyar kettős állampolgárságú Vasziljevics. – Több játékossal furcsán kezdett el viselkedni, kicsinyes dolgok miatt mellőzte őket a csapatból. Én a közösség és az eredményesség érdekében ezt szóvá tettem, ami nem tetszett neki. Sokszor veszekedtünk, az egyik vitánk aztán annyira elmérgesedett, hogy távoznom kellett.

Vasziljevics szerint Vignjevicnek szakmailag teljhatalma volt a klubnál, amit szeretett éreztetni. Nem bírta elviselni az olyan játékosokat, akiknek véleményük van vagy sztárként kezeli őket a közönség, mert neki „bólogató Jánosok” kellettek.

Vignjevic miatt távozott Újpestről a középpályás. Fotó: www.ujpestfc.hu

– Kabáttal, Balajczával, Suljiccsal és Negóval is állandóan kötözködött, a mostani csapatból pedig Zsótért próbálta meg ellehetetleníteni.

Nem szerette őket, mert népszerűek voltak, hallatták a hangjukat. Emberileg nagyot csalódtam Vignjevicben

– mondta a 2018-ban a profi futballtól visszavonuló középpályás. – Az új edzőt, Predrag Rogant is ismerem. Csak jókat hallottam róla. Előny, hogy ismeri a csapatot, a közeget, szerintem jó hatással lehet a csapatra, amely ki fogja harcolni a bennmaradást.

A Bors megemlíti, a pletykák szerint a fo­cisták megkönnyebbültek a szerb tréner távozását követően, mert az utóbbi időben már teljesen kiábrándultak belőle, többükkel konfliktusai voltak.

Lezárult egy korszak Újpesten: A Vignjevic-éra sajátosságai, konfliktusai és számai – összegzés az elmúlt 7 évről