Mint ismert, múlt héten kedden a belga élvonalbeli Cercle Bruges vezetőedzője, Bernd Storck Eppel Márton személyében megszerezte az egyik leggólerősebb magyar csatárt.

A 28 éves támadó a szezon végéig kötelezte el magát az új klubjához, melynek színeiben a Bölöni László által irányított Royal Antwerp elleni bajnokin egy félidőnyi játéklehetőséget kapott csereként. A belga bajnokság sereghajtója 2-1-es vereséggel nyitotta a tavaszi idényt, így a hátránya már nyolc pont a 15. a biztos bennmaradást érő helyen álló Oostende mögött.

A lefújás után az elmúlt év magyar gólkirálya nyilatkozott a klubhonlapnak.

A Kazahsztánban eltöltött másfél év után vissza akartam térni Nyugat-Európába. A belga bajnokság egy újabb lépés lehet a karrieremben. Ismerem Bernd Storckot, hiszen ő volt a magyar válogatott szövetségi kapitány – kezdte Eppel a cerclebrugge.be-nek. – Nagyon jól kezdtünk, majd egy korai góllal vezetést szereztünk, azonban jobban kellett volna folytatnunk a mérkőzést, a vereség nagyon elkeserített. Türelmesebbnek kellett volna lennünk az Antwerpen ellen. Nemrég érkeztem a csapathoz, természetes volt, hogy a cserepadon kezdtem. Fizikailag rendben vagyok, és meg kell ismernem a csapattársaimat.

Nem volt könnyű csereként beállni. Egyszer közel jártam ahhoz, hogy gólt szerezzek, de kisodródtam és célt tévesztettem.

Remélem, hogy az elkövetkező hetekben gólokat tudok szerezni, és ezek pontokat érnek majd.

A Cercle Bruges legközelebb vasárnap az Anderlechtet fogadja hazai pályán a bajnokság 23. fordulójában.

Légiósok: Bemutatkozott új csapatában a két klubot váltó magyar válogatott játékos – videók