Magyar szempontból örömteli hírről számolt be a hivatalos honlapján az osztrák Admira Wacker akadémiai csapata, miszerint Szántó Csaba lesz a következő, 2018-19-es szezontól a tartalékok, az FC Flyeralarm Admira Juniors vezetőedzője. A tartalékoknál olyan tehetségeket edzhet hétről hétre, mint a magyar felmenőkkel rendelkező osztrák U-válogatott, Turi Juliant.

A marosvásárhelyi születésű szakember tavaly július 17-én vette át az U18-as csapatot, irányítása alatt két fordulóval az U18-as bajnokság vége előtt vezetik a tabellát az Ausztria és a Salzburg korosztályos együttesei előtt.

A magyar tréner a csakfoci.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy vezetőség felfigyelt az akadémián elvégzett munkájára, amit meg is becsülnek. A sikerben Martin Hiden is elévülhetetlen érdemeket szerzett, akinek a helyét veszi át Szántó, miután az idény végén távozik a klubtól.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Csaba továbbra is sikeres munkát fog végezni a fiatalok terén. A fiatalok képzése a klubfilozófiánk egyik alapvető sarokköve. Köszönjük Csabának és Martinnak azt, amit az Admiránál töltött a fiatalokkal, a jövőben mindent megteszünk, hogy sikeresek legyenek az edzői pályafutásuk során – mondta a klubhonlapnak az Admira menedzsere, Amir Shapourzadeh.

Az Admira U18 a bajnokságban 20 forduló alatt 48 pontot szerzett, és az élen áll a bajnokságban, mögötte hat ponttal az Ausztria, valamint 10 ponttal lemaradva a Salzburg van.

„Régen az volt a baj, hogy nincs pénz a magyar fociban, most az, hogy túl sok van” – interjú az Ausztriában csodát tévő magyar edzővel