Bár Belgiumban felmerült annak a lehetőség, hogy első európai bajnokságként idő előtt befejezik a küzdelmeket és végeredményt hirdetnek, az UEFA nem sokkal később jelezte, hogy elhamarkodott lenne egy ilyen döntés, és minden tagországot arra biztat az európai szövetség, hogy várjon még pár hetet, és lehetőleg zárják le mindenhol az idényt majd a pályán.

Emellett tette le a voksát a korábbi magyar szövetségi kapitány, a Cercle Bruges-t is az élvonalban tartó Bernd Storck is, ki úgy véli, a belga liga alapszakaszát biztosan befejezik majd – a rájátszást már lehet, hogy nem -, és az alapján derül ki, ki a bajnok, az európai kupaindulók, illetve a kieső.

Nem hiszem, hogy véget érne a belgiumi idény. Kicsit elhamarkodták a döntést. Ha valaki olvasta Ceferin UEFA-elnök nyilatkozatát, aki szerint a belga klubok ezzel a Bajnokok Ligája- és Európa Liga-indulásukat is veszélyeztetnék, akkor biztos lehet abban, hogy a felek még tárgyalni fognak erről, és meg is fognak egyezni a folytatásról. A következő hetekben egyébént a belgiumi első- és másodosztályú csapatok képviselői is egyeztetnek majd egymással, addig kiderül, tudnak-e esetleg az itteni csapatok is úgy edzeni például, mint a német klubok. A helyzet természetesen nehéz jelenleg, de biztos, hogy ha odáig eljutnánk, hogy edzeni lehet, már sokkal jobban festene minden – mondta a német tréner a Kickernek.

Storck kapcsán felmerült annak a lehetősége, hogy egy (vagy több) lépcsőfokot lépve Bruges helyett az európai hírű AS Monaco együttesénél folytatja edzői / sportvezetői pályafutását. A két csapat egyébként szoros kapcsolatot ápol egymással, a Cercle tulajdonosa, az orosz Dmitry Rybolovlev egyben a hercegségbeli gárda elnöke is, a belga klub pedig a Monaco fiókcsapatának tekinthető.

Kaptam egy ajánlatot a klubtól, Húsvét után döntök arról, merre tovább, jelenleg még minden nyitott. Sok múlik a tulajdonosokon is, hiszen két klubot is irányítaniuk kell, ami a jelen helyzetben nem egyszerű. Tény, hogy a Monaco elindulhat akár a nemzetközi porondon is, a Cercle Bruges nem. Picit olyan ez a szituáció, mint néhány éve a Red Bullnál a Leipziggel és a Salzburggal. Meg kell még tudnom, pontosan milyen feladatot bíznának rám, aztán meglátjuk, ez e számomra a helyes út – fogalmazott a szakember.

NB I: Erről egyeztettek Csányival és a szövetséggel a klubok – négy forgatókönyv van