Az UEFA az Európai Klubszövetséggel (ECA) és az Európai Ligák Szövetségével (EL) karöltve írta meg levelét, az 55 tagállam futballszövetségének, bajnokságainak és klubjainak, arra kérve őket, hogy egységesen tegyék meg lépéseiket a labdarúgásért és a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.

Az európai szövetség arra kér minden országot, hogy amennyiben lehetséges, dolgozzanak mindenhol azon, hogy az idényeket be lehessen fejezni.

“Rendkívüli fontossággal bír, hogy a mindenhol súlyos gondokat okozó járvány ellenére elkerüljük, hogy a versenysorozataink, a címek elnyerése, a végső helyezések elérése ne a pályán dőljenek el, hogy ne az eredmények döntsenek. Mint a labdarúgás felelős vezetői, arra kell törekedjünk, hogy amíg az utolsó lehetőség is fennáll, próbáljuk meg a kötelező érvényű szabályokat fenntartani. Biztosak vagyunk abban, hogy a labdarúgás a következő hónapokban újra elindulhat majd, a hatóságok megfelelő szabályozása mellett,

és hisszük, hogy minden, a jelenlegi helyzetben a bajnokságokat lezáró döntés elhamarkodott és nem megalapozott

– írja az UEFA, amely hozzáteszi, hogy munkacsoportjai azon dolgoznak, hogy a június 30. utáni idényzárás is elérhetővé, megoldhatóvá váljon.

“Az ő munkájuk most a versenysorozatok júliusi és augusztusi lebonyolítását célozza meg, azt a lehetőséget is vizsgálva, hogy az UEFA nemzetközi sorozatai csak a befejezett bajnoki küzdelmeket követően induljanak majd újra. Ahhoz pedig szigorú és igen kötött egyeztetés lesz szükséges, hogy a jelenlegi és a következő szezon küzdelmeit összehangoljuk, hiszen utóbbit részben érintheti majd a mostani idény elhúzódása” – fogalmaznak.

Az Aleksander Ceferin (elnök, UEFA), Andrea Agnelli (elnök, ECA) és Lars-Christer Olsson (elnök, EL) által nyílt levélben a vezetők leszögezik, hogy természetesen az emberek egészsége, a közegészség a legfontosabb.

Így fejezhetik be a félbeszakadt NB I-es idényt – 4 forgatókönyv jöhet szóba