Mint arról a napokban beszámoltunk, remekül sikerült az elmúlt nagyjából egy hónap a belga Cercle Bruges számára, hiszen a bajnokságban a begyűjthető 15 pontból 12 pontot szerzett meg az Eppel Mártont is foglalkoztató csapat. Amely így el is lépett kicsit a 16., kiesést jelentő pozíciótól és hétvégén, a városi rivális (és listavezető) FC Bruges otthonában be is biztosítatta bennmaradását – annak ellenére, hogy 2-1-re kikapott. Ugyanis a sereghajtó Waasland-Beveren sem szerzett pontot, az alapszakaszból viszont már csak egy forduló van hátra, a Cercle pedig behozhatatlan előnyre tett szert az egymás elleni eredményeknek köszönhetően.

Így fordulhatott elő, hogy a városi rangadót követően a vesztes fél is szurkolóival ünnepelt és az ünneplésből bőven kijutott Bernd Storck vezetőedzőnek is, aki az előző idény és a Mouscron csapata után újabb klubbal érte el a kitűzött célt, azaz a megmenekülést.

A meccs utáni ünneplés pillanatai:

A Cercle Bruges marasztalná is az egykori magyar szövetségi kapitányt, új szerződést kínálva az 57 éves vezetőedzőnek, ám könnyen elképzelhető, hogy Storck egy másik, erősebb bajnokságba, sőt, európai hírű klubhoz igazol az idényt követően – erről ő maga beszélt.

Elviekben még nem mondtam sem igent, sem nemet a klub ajánlatára. De Nicolas Holveck, aki eddig a Cercle-projektért felelt, elment a Monacóhoz. Meg akarom hallgatni, mik az ottani lehetőségek, és hogy milyen szerepkörben számítanának rám

– nyilatkozta a francia Ligue 1 9. helyén álló Monacónál felmerült lehetőség kapcsán a tréner a hln.be oldalán.

A Cercle Bruges pár napos videója a csapatnál uralkodó hangulatról: