Remekül sikerült az elmúlt nagyjából egy hónap a belga Cercle Bruges számára, hiszen a bajnokságban a begyűjthető 12 pontból 12 pontot szerzett meg az Eppel Mártont is foglalkoztató csapat. Amely így el is lépett kicsit a 16., kiesést jelentő pozíciótól és ha a hétvégén nem kap ki a városi rivális  (és listavezető) FC Bruges otthonában, valamint a sereghajtó Waasland-Beveren sem szerez pontot, meg is őrzi élvonalbeli tagságát. Az alapszakaszból ugyanis már csak két forduló van hátra, így a Cercle behozhatatlan, négypontos előnyre tehetne így szert.

A jelek szerint tehát Bernd Storck az előző idény és a Mouscron csapata után újabb klubbal értheti el a kitűzött célt, azaz a megmenekülést. A korábbi magyar szövetségi kapitány munkáját el is ismerik klubjánál, és a Het Nieuwsblad információi szerint a vezetés már most a maradásról próbálja meggyőzni a német trénert, új szerződést kínálva az 57 éves vezetőedzőnek.

Ugyanakkor a lap úgy tudja, hogy Storck maradása esetén új főnököt is kaphat, hiszen sportigazgatót is keresnek csapatánál, a jelöltek között pedig belga és külföldi szakemberek is vannak.