A magyar labdarúgó-válogatott olasz származású szövetségi kapitánya, Marco Rossi az olasz sajtónak beszélt arról, hogy mint minden olasz, ő is csalódásként élte meg azt, hogy Olaszország zsinórban másodszor marad le a világbajnokságról. Rossi arról is beszélt, szerinte Mancini miért nem változtatott annyit a válogatott keretén a tavalyi Európa-bajnoksághoz képest – írja a leggo.it.

– Mancini már megmutatta, hogy felkészült edző, aki mindent megnyert pályafutása során. Az volt a szerencsétlensége, hogy olyan játékosokkal érkezett erre a pótselejtezőre, akik nem voltak jó formában, így nagy volt rajtuk a nyomás. A labdarúgásban a mentális aspektus alapvető; nem lehet csak a technikai vagy a taktikai aspektust nézni. Ez volt az egyik oka annak, hogy inkább olyan játékosokat használt, akik már bejáratottak voltak, és némi tapasztalattal rendelkeztek – vélekedett Rossi, aki korábban Mancini csapattársa volt a Sampdoriában.

A magyar válogatott szövetségi kapitányát arról is kérdezték, szerinte hiányzott-e a bátorság az olasz válogatott keretének összetételéből a tavaly Eb-hez képest.

– Edzőként azt mondhatom, hogy amikor a csapatról van szó, fontos, hogy megfelelő legyen a kémia a csapaton belül és hogy ismerjük a játékosokat. Nagyon gyakran kockázatos sok mindent megváltoztatni, jobb, ha egyszerre csak egy kicsit változtatunk. Kívülről csak arra tudok következtetni, hogy a Wembleyben aratott győzelem után, még ha a válogatott minden szempontból jól is teljesített, lehetséges, hogy egyfajta kimerültség lett úrrá a játékosokon. Valaki az elvárások alatt teljesített és talán nem találták meg a megfelelő pillanatot az új erőforrások beiktatására.

Az interjú végén az 57 éves olasz szakember elárulta, kit látna legszívesebben az olasz labdarúgó válogatott kispadján, ha esetleg Roberto Mancini a távozás mellett döntene.

Szurkolóként, ha egy nevet kellene említenem, akkor Carlo Ancelottit szeretném. Ő egy győztes edző, aki tudná, hogyan kell a legjobban irányítani a nemzeti csapatot.

Rossi azt is elmondta, hogy Fabio Cannavarot sem tartaná rossz megoldásnak, hiszen már ő is jól teljesített Kínában és Szaúd-Arábiában egyaránt.

A magyar válogatott univerzális játékosa: “Mindig a maximumot fogom nyújtani, ha a címeres mezt viselem”