Az MTK-ból Stefan Spirvoski és Bojan Miovski is kivette a részét Észak-Macedónia győzelméből, melyet az Eb-győztes olasz válogatott felett arattak a vb-pótselejtezőn. A mérkőzés óriási olasz mezőnyfölényt hozott, rengeteg helyzetet dolgoztak ki a hazaiak, ám a slusszpoén a mérkőzés 92. percében jött. Ekkor Miovski nyert meg egy fejpárbajt, a lecsorgó labdát aztán Trajkovski távolról kapura lőtte, a labda pedig Donnarumma kapujában kötött ki. Roberto Mancini csapata 2018 után 2022-ben sem lesz ott a világbajnokságon.

Észak-Macedónia ellenfele az a Portugália lesz, amely magabiztos 3-1-s győzelmet aratott a török válogatott ellen. Wales Gareth Bale duplájának köszönhetően legyőzte az osztrák válogatottat és a skót-ukrán párharc győztesével csap majd össze. Svédország a hosszabbítás 110. percében szerzett góllal búcsúztatta Csehországot és a lengyelekkel találkozik a következő körben.

Március 29-én, kedden Portugália-Észak Macedónia és Lengyelország-Svédország mérkőzéseket rendeznek a katari vb-re való kijutásért.

A Skócia-Ukrajna találkozót elhalasztották, míg a lengyelek játék nélkül jutottak tovább Oroszország ellen. Mindkét eset az orosz-ukrán konfliktus miatt történt.

Vb-pótselejtezők, elődöntők

Olaszország-Észak-Macedónia 0-1 (Trajkovski, 92.)

Portugália-Törökország 3-1 (Otavio, 15., Diogo Jota, 42., Nunes, 94., ill. Yilmaz, 65.)

Wales-Ausztria 2-1 (Bale, 25., 51., ill. Davies – öngól, 65.)

Svédország-Csehország 1-0 – hosszabbítás után (Quaison, 110.)