Pascal Ferré, az Aranylabdát alapító France Football főszerkesztője a napokban a New York Times napilapnak nyilatkozott, amelyben elmondta, Cristiano Ronaldo egyetlen célja, hogy Lionel Messit megelőzze az Aranylabdák számában.

A francia újságíró kijelentése nagy port kavart a nemzetközi futballban, amely után maga az érintett egy kemény hangvételű bejegyzésben reagált az őt ért vádakra.

Pascal Ferré hazudott, a nevemet felhasználta arra, hogy népszerűsítse saját magát és azt a kiadványt, amelynek dolgozik. Elfogadhatatlan, hogy egy ilyen rangos díj odaítéléséért felelős személy ilyen módon hazudjon, méghozzá egy olyan emberrel szemben, aki mindig is tisztelte a France Footballt és az Aranylabdát. Ma ismét hazudott, amikor a gáláról való távolmaradásomat állítólagos karanténszabályokkal indokolta, amelynek semmi alapja nincs – fakadt ki a közösségi oldalán Cristiano Ronaldo, a Manchester United ötszörös aranylabdás klasszisa – Én mindig gratulálni akarok és gratulálok is a győzteseknek a sportemberség és a fair play keretein belül, amely már a kezdetektől jellemző volt a pályafutásomra. Mindig a klubomért és magamért nyertem, illetve azokért, akik szeretnek. A győzni akarásom sosem irányult senki ellen.

Pályafutásom legnagyobb célja, hogy nemzeti és nemzetközi címeket nyerjek, és jó példát mutassak azoknak, akik profik vagy akik profi labdarúgók szeretnének lenni. Továbbá az is célom, hogy a nevem aranybetűkkel íródjon be a világ labdarúgásának történetébe.

Végezetül annyi, már a Manchester United következő mérkőzésére koncentrálok, és mindarra, amit a csapattársaimmal és a szurkolóinkkal együtt még elérhetünk ebben a szezonban. A többi? A többi csak a többi… – zárta szavait az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo.

Mint ismert, 2021-ben a Paris Saint-Germain argentin válogatott klasszisa, Lionel Messi kapta meg a legrangosabb egyéni elismerést, az év legjobb játékosának járó Aranylabdát, amely karrierje során a hetedik volt.

Kiderült: Messi 33 ponttal lenyomta Lewandowskit, Modric voksot sem kapott – íme, az Aranylabda-szavazás végeredménye