A párizsi Théatre du Chatelet-ben került sor a francia France Football magazin által 1956-ban alapított Aranylabda 2021-es díjátadó gálájára hétfő este, amelyet a 2017-ben újra bevezetett gyakorlatnak megfelelően a FIFA Az Év játékosa díjától függetlenül adnak át.

A korábban megjelent sajtóhíreknek megfelelően az idei évben az első helyen

az argentin Lionel Messi végzett, aki 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 és 2019 után hetedjére kapta meg a labdarúgóknak járó legrangosabb díjat.

A 34 éves argentin támadó az előző idényben 30 góllal és 15 gólpasszal zárta a spanyol bajnoki idényt a Barcelonával – ezzel pedig gólkirály lett a La Ligában -, míg a Bajnokok Ligájában hat meccsen 5 gól és 2 assziszt fűződött a nevéhez, akkori csapatával pedig elhódította a Spanyol Kupát. Messi ezen felül karrierje során először megnyerte a Copa Américát az argentin válogatottal, a sorozatnak pedig a gólkirálya lett négy találattal. Új csapatánál, a PSG-nél 11 tétmeccsen 4 gólnál és 3 gólpassznál jár a most futó idényben.

Az Aranylabda első 10 helyezettje:

1. Lionel Messi (Barcelona/PSG)
2. Robert Lewandowski (Bayern München)
3. Jorginho (Chelsea)
4. Karim Benzema (Real Madrid)
5. N’Golo Kanté (Chelsea)
6. Cristiano Ronaldo (Juventus/Manchester United)
7. Mohamed Salah (Liverpool)
8. Kevin De Bruyne (Manchester City)
9. Kylian Mbappé (PSG)
10. Gianluigi Donnarumma (Milan/PSG)

Az Aranylabda átadása előtt a legjobb 21 éven aluli játékosnak járó Kopa-trófea talált gazdára, majd a 2019-ben először bevezetett, legjobb kapust megillető Lev Jasin-trófea került kihirdetésre. A Kopa-trófeát a Barcelona csodagyereke, Pedri kapta, míg a legjobb hálóőrnek Gianluigi Donnarummát választották.

Két új díj is gazdára talált az idei gálán: a legjobb csatárnak járó trófeát Lewandowski kapta, míg az év klubja a Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató Chelsea lett.

Benzemát angol sztárcsapat szemelte ki, a Barcelona az MU-ból pótolná Agüerót – külföldi körkép