Mint ismeretes, a Juventus hivatalosan is bejelentette, hogy olasz válogatott középhátvédje, Daniele Rugani is megfertőződött a koronavírussal, bár egyelőre tünetmentes. A Juve az előírásoknak megfelelően érvénybe léptette az elkülönítési eljárást, a játékos és azok esetében is, akik kapcsolatba léptek Ruganival.

Csütörtökön délután a Sampdoria adott hírt a második olasz válogatott fertőzöttről: Manolo Gabbiadini koronavírustesztje lett pozitív, és bár a játékos lázas, de a körülményekhez képest jól van. A 11-szeres olasz válogatott csatárt elkülönítették, a csapat edzéseit pedig határozatlan időre felfüggesztették.

A 28 éves Gabbiadini közösségi oldalán megerősítette, de egyben igyekezett megnyugtatni mindenkit.

“Valóban pozitív lett a koronavírus-tesztem. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki írt nekem ma. Biztosíthatok mindenkit arról, hogy jól vagyok, úgyhogy ne aggódjatok. Otthon maradok, betartom a szabályokat és minden rendben lesz, meg fogok gyógyulni”

– írta a csatár.

A Leicesternél három fertőzött is lehet

Nem sokkal később kiderült, hogy az angol Leicester City-nél is vannak már feltehetően érintett futballisták. Brendan Rodgers menedzser elmondása szerint három játékost kellett elkülöníteniük a többiektől, miután tüneteket mutattak, ugyanakkor a pontos diagnózis még nincs meg róluk. A szakember nem nevezte meg, mely játékosokról van szó.

Van néhány futballistánk, akiknél felfedezhetőek voltak a tünetek. Kár lenne elhalasztani a Watford elleni mérkőzésünket, de a legfontosabb a közegészség – fogalmazott a Premier League jelenlegi dobogósának északír trénere.