“Daniele Rugani koronavírus-tesztje pozitív lett, de a játékos jelenleg tünetmentes. A Juventus az előírásoknak megfelelően érvénybe lépteti az elkülönítési eljárást, a játékos és azok esetében is, akik kapcsolatba léptek Ruganival” – írta a klub közleményében.

A torinóiak legutóbbi ellenfele, az Internazionale a Juventus bejelentését követően ugyancsak közleményben jelezte, hogy a labdarúgással kapcsolatos összes tevékenységet felfüggeszti, hogy megakadályozhassa a vírus továbbterjedését.

A két csapat múlt vasátnap csapott össze a bajnokságban, a zártkapus örökrangadón (2-0-ra nyert a Juve), és bár Rugani nem lépett pályára, a kispadon ott ült, így akár az Inter játékosait és szakmai stábjának tagjait is megfertőzhette, hiszen a vírus már napok óta ott lappangott a védő szervezetében.

A milánói csapat azért hozta meg ezt a döntés, mert ha a Rugani szervezetében a vírus, akkor múlt vasárnap , mert bár nem lépett pályára a zárt kapuk mögött rendezett rangadón, kapcsolatba kerülhetett az ellenfél futballistáival.

A 25 éves játékos az első ismert élvonalbeli fertőzöttje a járványnak, amelynek már 827 halálos áldozata van a kontinensen legjobban sújtott Olaszországban, és mintegy 12 ezer embert fertőzött meg, köztük a Serie C-ben foglalkoztatott játékosokat is. A Serie A küzdelmei  a jelenlegi állás szerint április 3-ig szünetelnek, de felmerült annak a lehetősége is már, hogy teljesen lefújják az idényt, vagy egy gyorsított menetrenddel, rájátszás keretében fejezzék be azt.

FRISSÍTÉS: Újabb fertőzött a Juventusnál?

A katalán Sport értesülései szerint a holland Matthijs de Ligtnél is diagnosztizálták már a betegséget, ám hivatalos bejelentés ez ügyben még nem történt.

“Meg fogok gyógyulni”: Újabb játékos koronavírus-tesztje lett pozitív Olaszországban