A korábban többek között Chile válogatottját és a Marseille-it is irányító Marcelo Bielsa 48 órával kinevezését követően távozott a Lazio csapatától, sőt, nem is utazott el végül az olasz fővárosba.

A neves, 60 éves argentin szakember hazája nemzeti tizenegyének irányítását veheti át, emiatt aztán meggondolta magát. Érthető módon a Laziónál nem repestek az örömtől.

“Meglepetéssel vettük tudomásul Marcelo Bielsa úr és stábjának lemondását, amellyel egyértelműen megszegték a múlt héten aláírt szerződésükben foglaltakat, a liga és a szövetség eljárását vonva maga után. A klub mindent megtesz azért, hogy megvédje jogait, a csapat jelenleg Simone Inzaghi irányításával készül” – olvasható a Lazio közleményében.

Argentin lapok szerint azonban a Serie A-gárda sem volt ártatlan az ügyben: Bielsa megkapta azon játékosok listáját, akiknek a szerződtetése már folyamatban volt a klub elmondása szerint, de amikor a tréner beszélt az érintett futballisták csapataival, rendre azt a választ kapta, hogy nem tudnak a Lazio érdeklődéséről. A beszámolók szerint emiatt döntött úgy a szakember, hogy visszatáncol.

Sajtóhírek szerint Bielsa helyett egy másik argentint, a korábban hazája válogatottját és a Barcelonát is vezető Tata Martinót nevezhetik ki a rómaiak.