A klub – amelynek tulajdonosa a korábbi olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi – szombaton erősítette meg, hogy a 30 esztendős volt olasz válogatott csatár hétfőn esik át az orvosi vizsgálatokon, majd írja alá szerződését. Olasz médiaértesülés szerint a szabadon igazolható Balotelli júniusig csatlakozik az együtteshez.

Idén augusztustól erősíti az olaszokat Mirko Maric is, a horvát támadó 2017 februárja és augusztusa között megfordult Székesfehérváron, ez idő alatt 16 NB I-es mérkőzésen kétszer volt eredményes a Vidiben. Innen igazolt Eszékre, ahol összesen 113 tétmeccsen 53 találatig jutott.

A botrányokról is elhíresült Balotelli legutóbb a Brescia játékosa volt, ám a klub nyáron szerződést bontott vele, miután a koronavírus-járvány miatt kialakult tavaszi kényszerszünetet követően

az edzések újraindulásakor betegségre hivatkozva nem jelent meg a tréningeken, így amikor visszatért az együtteshez, nem engedték be az edzésre.

A rutinos csatárral kapcsolatban szó volt még arról is, hogy kontinenst válthat és a brazil első osztályú Vascóhoz igazolhat, amelynél az a Fabio Cordella a sportigazgató, aki 2011 és 2015 között a Budapest Honvédnál dolgozott nemzetközi igazgatóként, és az ő hívására érkezett Marco Rossi a kispestiekhez.

Balotelli korábban odahaza játszott az Internazionaléban és a Milanban, Angliában a Manchester Cityben és a Liverpoolban, Franciaországban pedig a Nice-ben és a Marseille-ben. Ugyanakkor sehol sem tudott gyökeret verni sokat bírált munkamorálja és magatartási problémái miatt.

A Monza jelenleg nyolcadik helyen áll a Serie B-ben. (MTI/csakfoci.hu)