José Mourinho örökös “tiszteletkeresése” folytatódik, miután a vasárnapi, AC Milan elleni rangadón elszenvedett vereség után kiakadt. A portugál vezetőedző alig tudta visszafogni a frusztráltságát, miután csapata úgy szenvedett 2-1-es vereséget, hogy Theo Hernandez második sárga lappal a kiállítás sorsára jutott, és az utolsó pillanatokban szerinte elmaradt egy (jogos) büntető.

Gratulálok a Milannak a győzelemhez. Nem akarok most mást mondani, mert ha igen, akkor nem ülhetek a kispadon a jövő hétvégi meccsen (az Inter ellen – a szerk.) – utalt Mourinho a szerinte elmaradt büntetőre, amikor Kjaer nemcsak a labdát, hanem Pellegrini lábát is megrúgta a tizenhatoson belül, közvetlenül a lefújás előtt. – Kicsit bosszant, hogy ma este nem mutattak tiszteletet a szurkolóink iránt, mindazok iránt, akik szeretik ezt a klubot. Egy olyan mérkőzésen, ahol nem játszottunk egyáltalán jól, de legalább mindent megpróbáltunk és beleadtunk, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Bennünk megvan, megvolt ez a tisztelet, másokban nincs és ez dühít engem. Ez minden, amit mondani tudok.

Mourinho még csak július óta irányítja a rómaiakat, miután a Tottenhamtől menesztették, de máris egy sor ellentmondásos incidens és egy súlyos vereség részese volt. Néhány nappal azután, hogy Konferencia Ligában a norvég Bodo/Glimt ellen pályafutása legsúlyosabb vereségét szenvedte el, a bajnokságban Davide Massa játékvezető kiállította a Napoli elleni bajnokin (majd a kordonra felmászva próbálta buzdítani a csapatát). Tettéért egymeccses eltiltásban részesült, vasárnap nem kritizálta nyíltan a játékvezetőket, mégis csalódottan és dühösen reagált a döntéseikre az oldalvonal mentén.