José Mourinho, az AS Roma vezetőedzője szerint csapata csütörtökön a pihentetés miatt szenvedett súlyos, 6-1-es vereséget a norvég Bodö/Glimt vendégeként a labdarúgó Konferencia Liga csoportkörének harmadik fordulójában. “Az ő első csapatuk jobb, mint a mi második együttesünk, azaz összességében jobb játékosaik voltak a pályán” – jelentette ki a találkozót követően a portugál tréner, aki pályafutása 1008. mérkőzésén először volt szemtanúja, hogy tanítványai hat gólt kaptak.

Mourinho vállalta a felelősséget és arról beszélt, hogy a legjobb szándékkal próbált pihenőt adni a legjobbjainak, de a rivális ezt megbüntette.

– Én döntöttem úgy, hogy ezzel a felállással játszom, így a felelősség az enyém. Jó szándékkal tettem, lehetőséget akartam adni azoknak, akik keményen dolgoznak. Műfüves pályán, hideg időben úgy döntöttem, hogy sok helyen rotálok. Ha mindig ugyanazzal a kezdőcsapattal játszhatnék, akkor megtenném, mert hatalmas minőségbeli különbség van a két sor között. Ismertem ennek a csapatnak a határait, ez nem volt újdonság számomra, de mégis jobb játékra számítottam. Soha nem titkoltam, hogy egy olyan csapat vagyunk, amelynek valódi korlátai vannak. A keretünk nagyjából 13 játékosból áll, akik más szintet képviselnek a többieknél. Ezután legalább az lesz a pozitívum, hogy senki nem fogja megkérdezni tőlem, miért használom mindig ugyanazokat a játékosokat – idézi a SportBible a portugál szakembert.

A Farkasok az első alkalommal kiírt Konferencia Ligát az egyik legnagyobb esélyesként kezdték, de mostani kudarcukkal a Bodö/Glimt átvette tőlük a vezetést a csoportban. Amennyiben Mourinhónak sikerülne diadalra vezetni az AS Romát, akkor első trénerként mindhárom európai kupasorozatban csúcsra érne, miután a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában már kétszer is végső sikerre vezette aktuális klubját. Az AS Romára hétvégén rangadó vár az olasz bajnokságban, ugyanis a százszázalékos teljesítménnyel éllovas SSC Napolit fogadja vasárnap. (MTI/csakfoci.hu)

EL: Szalaiék nyert helyzetből buktak fontos pontokat, a Lyon őrült meccset játszott Prágában – eredmények, videók