A katari Al Gharafa 28 éves szélsője, Vladimír Weiss a Nemzetek Ligája utóbbi két mérkőzésén nem kapott lehetőséget Pavel Hapal szövetségi kapitánytól, így az Ukrajna és a Csehország elleni mérkőzésen sem lépett pályára – csereként sem. A legutóbbi, Csehország elleni mérkőzésen Weiss úgy döntött, miután a harmadik cserelehetőségnél sem őt választotta Hapal, a mérkőzés közben levonul az öltözőbe.

Hapalnál befejeztem, néhány napon belül nyilatkozom erről – közölte parameter.sk cikke szerint a Manchester City, a Glasgow Rangers, az Espanyol Barcelona és az Olympiakos Pireus korábbi játékosa.

Miután Weiss az öltözőbe vonult, megszólalt Pavel Hapal is, aki októberben Ján Kozákot váltotta a szövetségi kapitányi poszton.

A mérkőzés alatt nem vettem észre, mert a csapatot irányítottam. Csak akkor tudtam meg, amikor megérkeztem az öltözőbe. Igyekezni fogok, hogy megbeszéljük a játékossal, mi vezetett idáig, és meglátjuk, hogyan tovább. Tudjuk, hogyan játszik, emellett a variáció mellett döntöttünk. Nem kapott lehetőséget, de sehol nincs feljegyezve, hogy a következő mérkőzéseken sem fog játszani, tehát ebben semmilyen problémát nem látok – nyilatkozta a kialakult helyzettel kapcsolatban a szlovákok szövetségi kapitánya.

Akinek elődje, Kozák botrányos körülmények között távozott a válogatott éléről: miután megtudta, hogy több játékosa is éjszakázott és italozott a csehek elleni, előző vereséget követően, lemondott posztjáról.