Korábban beszámoltunk arról, hogy Szalai Ádám pályafutása újabb mérföldkőhöz érkezett a Schalke elleni (2-5) idegenbeli bajnoki után a német élvonalban. A Hoffenheim magyar válogatott támadója az idényben az ötödik, összességében pedig az ötvenedik gólját szerezte a Bundesligában. Szalai legutóbb a 25. fordulóban, október 3-án a Nürnberg elleni (2-1) hazai bajnokin volt eredményes.

A 31 éves csatár a klubhonlapnak nyilatkozott a győzelemről, a régóta várt góljáról, és a jubileumról.

Hasonlóan döntöttük el a mérkőzést, mint a múlt héten. A céljaink eléréshez szükségünk van minden pontra a végelszámolásig. Nagyon boldog vagyok, hogy ma (szombaton – a szerk.) sikerült nyerni – értékelte a látottakat Szalai, majd kitért az 50. góljára.

Néhány hétig vártam rá. Már a 49. gólom óta nagyon vártam, hogy megszerezzem az ötvenediket, aminek nagyon örülök. Fontos pillanatban sikerült betalálni. Nagy öröm számomra, főleg úgy, hogy az utóbbi időben nem volt szerencsém a kapu előtt a Bundesligában, és az sem magától értetődő, hogy egy magyar játékos eléri az ötvenedik gólt a német bajnokságban – tette hozzá.

Csak így tovább! ?????⚽ ? = gratuláció Szalai Ádámnak!

Közzétette: csakfoci.hu – 2019. április 20., szombat

Szalai kilenc és fél éve játszik Németországban, ahol szombaton a 215. tétmeccsén érte el az ötvenedik gólt. Korábban a Mainzban 21-et, a Schalkéban 7-et szerzett.

A Kicker magazin nem is hagyta szó nélkül, hogy a korábbi klubja ellen rúgta meg az 50. gólját. Szalai arra a kérdésre, hogy emiatt különlegesebb volt-e számára a gólöröm, udvariasan válaszolt.

Nem gondolnám, hogy így lenne. Megtisztelő volt, hogy a Schalkéban játszhattam. Az egész világon ismerik a klubot, és ezért is nagyon szomorú, amilyen a hangulat itt most, főleg ha megnézzük a lehetőségeket. A Schalke nem oda tartozik, ahol most áll. Remélem, ezt a jövőben újra megmutatják – zárta Szalai, aki a legeredményesebb magyar légiós a Bundesligában.

Az új edzőn múlik a jövője

A Kicker rámutatott arra, hogy Szalai jövője még nem tisztázódott, azonban a jelenlegi szerződése bizonyos meccsszám elérésével automatikusan meghosszabbodik újabb egy évvel, és ezt már minden bizonnyal elérte. Sorsa a március közepén bejelentett új, holland edzőn, Alfred Schreuderen fog múlni.