A Hoffenheim ugyan 1899 óta fennáll, a Bundesligában először 2008-ban kvalifikálta magát a csapat – igaz, azóta nem estek ki egyszer sem.

Az élvonalba kerülés 10. évfordulója alkalmából a helyi heidelberg24.de megszavaztatta olvasóival a klub legnépszerűbb első osztályú játékosát. Az illusztris névsorból hárman kerültek a döntőbe: a Liverpool brazil válogatott támadója, Roberto Firmino, Dárdai Pál egykori csapattársa, a bosnyák válogatott Sejad Salihovic, illetve nemzeti csapatunk 9-ese, Szalai Ádám.

Szalai az utolsó körben a több, mint 3100 szavazat 59 százalékát gyűjtötte be, ezzel megelőzve a közkedvelt középpályást, és egykori posztriválisát is. Érdekesség, hogy Firminóra kevesebb, mint 3 százalék voksolt, erre persze magyarázat lehet, hogy a játékos távozása idején a Liverpool gazdasági súlya jóval jelentősebb volt szakmai megítélésénél.

A magyar válogatott játékos egyébként eddig 97 mérkőzésen 22 gólt, és 10 gólpasszt jegyzett a sinsheimi csapat színeiben, szerződése azonban a nyáron lejár, így a gazdasági fair play-szabályok alapján már akár januárban szabadon tárgyalhat kérőivel.