Rossz hírek érkeztek a három magyar válogatott játékost is felvonultató RB Leipzig háza tájáról: Jesse Marsch vezetőedző és Gulácsi Péter is pozitív koronavírustesztet produkált, mielőtt az együttes útnak indult volna az utolsó előtti BL-csoportmeccs helyszínére, Belgiumba. A szintén pozitív PCR-teszttel rendelkező amerikai szakembert azonnal elkülönítették és házi karanténba került, ahogy a magyar csapatkapitány is, így egyikük sem utazik el Brugge-be.

A szerda esti meccsen (21.00) éppen az az Achim Beierlorzer asszisztensedző irányítja majd a csapatot, aki tavaly ősszel száműzte Szalai Ádámot a Mainznál. Az 54 esztendős szakember munkáját Fabian Freidrich videóelemző és Frederik Gößling kapusedző segíti. Marco Kurth, aki Beierlorzerrel együtt dolgozik napi szinten, szintén nem volt ott a kedden Brugge-be tartó repülőgépen. Bár ő maga a szerdai találkozót megelőző napon nem produkált pozitív koronavírustesztet, a családjával történt érintkezés során kontaktszemélynek minősül, ezért elővigyázatosságból elkülönítették a csapattól.

A sportbuzzer.de emlékeztet arra, hogy Jesse Marsch teljes mértékben be van oltva, és több alkalommal nyilvánosan is kiállt a védőoltás mellett. Amint azt a Leipzig a minap bejelentette, a szakmai stábot és a közvetlenül hozzájuk tartozó személyeket beoltották. A Cottaweg-ben lévő edzőközpontban régóta érvényben van a 2G-Plusz szabály, miszerint az oltottak és a fertőzésen átesettek csak friss negatív antigén gyorsteszt felmutatása után léphetnek be. A klub továbbá emlékeztető oltásokat is tervez a közeljövőben.

Achim Beierlorzer számára nem újdonság a “beugró szerep”: A 2014/15-ös kiírásban Alexander Zorniger távozása után az idény végéig ideiglenesen ő irányította az akkor még másodosztályú együttest. Gulácsi helyett nagy valószínűség szerint Josep Martínez kezd majd szerda este. A 23 éves spanyol kapus a szezonban eddig csak egyszer lépett pályára, a negyedosztályban szereplő Babelsberg ellen 1-0-ra megnyert Német Kupa-meccsen.

A Leipzigben még két magyar játékos – Willi Orbán és Szoboszlai Dominik – szerepel, utóbbi játéka kisebb sérülés miatt kérdéses a BL-találkozón.

Az már korábban eldőlt, hogy a német Bundesligában 7. helyen álló gárda már nem juthat a 16 közé, azonban egy győzelemmel megmaradna az esélye arra, hogy a végelszámolásnál megelőzze a jelenleg harmadik belgákat, amivel az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában folytathatná. Viszont, ha nem nyer a Leipzig, az utolsó kör eredményétől függetlenül biztosan kvartett negyedik helyén zár, mivel a két csapat lipcsei összecsapását a belgák 2-1-re nyerték.

Kicker: Szoboszlai sérülés miatt kihagyhatja a BL-meccset