Alig pár másodpercen múlt, hogy a három magyar válogatott játékost is felvonultató német RB Leipzig győzedelmeskedjen az Eintracht Frankfurt vendégeként a Bundesliga 10. fordulójának, szombati játéknapján. A lipcsei együttesnek, kiváltképp Willi Orbánnak némiképpen gyógyír lehet az elhullajtott két pont után, hogy három helyen – két szakportálnál és egy szaklapnál is – bekerült a forduló álomtizenegyébe. Ezeken kívül egy bennfentes szurkolói oldal szavazói a csapat legjóbbjának titulálták.

Orbán a mértékadó Kicker című szaklaptól a legjobb, azaz 1-es értékelést kapta. Rajta kívül a Bayern München két kiválósága, Thomas Müller és Kingley Coman, valamint Robert Skov és Florian Grillitsch (mindketten Hoffenheim), Reece Oxford (Augsburg), valamint Sallai Roland klubtársa, a német Nicolas Höfler kapott hasonló osztályzatot. Németországban az 5-ös a legrosszabb “érdemjegy”, az 1-es pedig a legjobbnak minősül.

A védelem vezére határozott teljesítményt nyújtott Frankfurtban, ahol szokás szerint felpörögtek az események. Szoboszlai szögletét Poulsenhez csúsztatta, ezzel alakult ki az 1-0-s vezetés, és a legtöbb labdaérintése volt a csapatban (84) – jellemezte Willi Orbán mutatott játékát a lipcsei gárda életével foglalkozó rblive.de portál, amely 2,5-ös osztályzatot adott neki, a kiírt szavazáson a szurkolók a meccs legjóbbjának választották meg (31%).

Orbán teljesítményét a Kicker mellett a szintén mértékadónak számító nemzetközi oldal, a WhoScored.com is díjazta. A portál a legfontosabb mutatók és statisztikák alapján osztályozza a játékosokat. A magyar válogatott hátvéd 7,9-es érdemjegyet kapott, és olyan futballisták társaságában emlegeti egy lapon, mint Thomas Müller és Alphonso Davies, azaz a címvédő és éllovas Bayern München labdarúgói. A bajorok két labdarúgója mellett a B. Mönchengladbachot erősítő három futballista is helyet kapott.

A 28 éves védőt a SofaScore-nál is a legjobbak között tartják számon a múlt hétvégi Bundesliga-fordulót követően. Az élő eredménykövetéssel és statisztikákkal foglalkozó honlapnál 7,8-as értékelést kapott, olyan világsztárokkal szerepelhet egy csapatban, mint például Robert Lewandowski, akivel kapcsolatban korábban egy interjúban felfedte a lengyel válogatott csatár gyengepontját.

Villogtak a magyarok Németországban, Gazdag parádézott Amerikában – légióskörkép