Az első hazai mérkőzésen megmutattuk, mire vagyunk képesek, még akkor is, ha a Bayern más ellenfél, mint a Stuttgart. Jessé Marsch vezetőedző személyében intenzív hetet tudhatunk magunk mögött. Stabilizálnunk kell magunkat az új rendszerben, a Bayern ellen sok kellemetlen pillanatunk lesz – kezdte a Bildnek Willi Orbán, aki kérdésre válaszolva elmondta, szerinte mi lehet Robert Lewandowski gyenge pontja.

Ahogy a válogatott mérkőzések során megfigyeltem, egy valami nem tetszik neki: ha az ellenfélnél lévő labda után neki kell futnia, és az ellenfél birtokolja a labdát. Ez egyáltalán nem tetszik neki (nevet). Egyik támadó játékos sem akar így játszani. Elöl szeretne cselezni, lőni, a labdát megtartani. Labda nélkül kevésbé szórakoztató.

Az RB Leipzig idei bajnoki rajtja eddig felemásan sikerült, hiszen az eddig három lejátszott mérkőzés közül két idegenbelit elveszített, míg az egyetlen hazait megnyerte. Orbán úgy gondolja, a formaingadozásnak több oka is lehet.

Azt hiszem, ez kis részben a szurkolóink jelenlétével is összefügg, hiszen a hazai meccseink végre tényleg igazi hazai meccsek lettek. Nemcsak a kispadon, hanem a keretben is történt változás, néhány fiatal újonc játékosunk is van, akiknek még be kell épülniük. Más területen is változtattunk, hiszen egyes taktikai dolgokban módosításokat kellett végrehajtanunk, és ezeket az újdonságokat még meg kellett tanulnunk. Úgy gondolom, most már egyre magabiztosabbak tudunk játszani és jobb teljesítményt tudunk nyújtani – zárta szavait Orbán.

Bundesliga: Szoboszlait választották augusztus legjobb újoncának