Több német lap is állítja, hogy Domenico Tedesco pályázhat az RB Leipzig vezetőedzői állására, amely azóta betöltetlen, hogy a lipcsei csapat menesztette az amerikai Jesse Marschot a hétvégi, Union Berlin elleni bajnoki vereséget követően. A három magyart (Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot) is foglalkoztató gárda már nélküle győzte le kedden a Manchester Cityt a BL-ben, így csoportja harmadik helyén végezve az Európa Ligában folytathatja majd tavasszal.

Az utóbbi napokban több név is felmerült (például a Chelsea-nél másodedzőként dolgozó Lőw Zsolté) Marsch lehetséges utódjaként, de a Berliner Kurier is úgy tudja többek között, hogy Tedescónak lehet a legnagyobb sansza a lipcsei kispadra.

A hírek alapján a 36 éves, német-olasz szakember hamarosan aláírja szerződését a klubbal. Tedesco korábban az FC Schalke 04 trénere volt, 2019-től az előző idény végéig pedig a Szpartak Moszkvát irányította. Neve onnan is ismerős lehet itthon, hogy esélyesként emlegették a Hertha kapcsán is, ahol Dárdai Pál menesztését követően kerestek edzőt. Még Fredi Bobic Hertha-sportigazgató sem cáfolta akkor, hogy felvette a kapcsolatot a trénerrel – de Berlinben végül Tayfun Korkut lett a befutó.

A lipcsei együttes jelenleg csupán a 11. a német bajnokság tabelláján, lesz tehát dolga Tedescónak, ha valóban őt nevezik ki a napokban.


FRISSÍTÉS: Az RB Leipzig csütörtökön bejelentette Tedesco érkezését, a szakember 2023 nyaráig szóló szerződést írt alá a Bundesliga-együttessel. 

Tedesco kora délután tartja meg első hivatalos sajtótájékoztatóját lipcsei edzőként, majd első edzését is levezényli.