Vasárnap első sikerét érte el a Bundesliga-idényben a Dárdai Pál irányított német élvonalbeli Hertha BSC. A magyar szakember új játékrendszere (az 5-2-2-1 – a szerk.) nem szép, de annál hatékonyabb focit eredményezett, hiszen 3-1-re nyert csapatával a ligaújonc Bochum otthonában. Hiába a győzelem, Dárdai öröme nem lehet felhőtlen, hiszen Lukas Klünter és Jordan Torunarigha személyében újabb játékosokkal gyarapodott az együttes sérültjeinek száma.

A berlini klub tájékoztatása szerint Torunarigha “az elkövetkező hetekben nem tud edzeni és játszani”, mivel a középső védő combizomsérülést szenvedett. Klünter vállsérülés miatt hagyta el a játékteret. A legfrissebb beszámolók szerint műtéti beavatkozás vár a 25 éves játékosra, és hosszú időre kidőlt a sorból, ami érzékeny veszteség lehet, hiszen az előző idényben többször a háromvédős rendszerben kapott szerepet – köszönhetően a sokoldalúságának és a mentalitásának.

Rajtuk kívül Dárdai középső fia, Márton bokasérüléssel, míg a balhátvéd, Marvin Plattenhard combproblémákkal küszködik.

Nincs már több középső védőnk. Ha Dárdai Márton nem tér vissza, akkor nehéz helyzetben leszünk – mondta a berliniek szakvezetője hétfőn, utalva a Greuther Fürth elleni pénteki bajnokira.

Dárdai Pál azok után tudta behúzni első sikerét a bajnoki szezonban, hogy az elmúlt időben állítólag közvetlen főnökével, Fredi Bobiccsal megromlott a viszonya, miközben Lars Windhorst, a klub főbefektetője is nyílt kritikával illette korábbi kifakadása miatt.