Nevezetesen Lars Windhorst, a klub főbefektetője a Süddeutsche Zeintungnak nyilatkozott a klub mindennapjairól – beleértve a sikertelenségről – és kitért Dárdai Pál Bayern München elleni kifakadására is.

Soha nem adom fel. Az életemben nem tettem még ilyet – kezdte a Süddeutsche Zeitungnak a 44 éves vállalkozó. majd leszögezte, mindent meg akar tenni annak érdekében, hogy a Hertha elérje a kitűzött célokat – Mindent megteszek azért, hogy a csapat elérje a célt, nem számít mire van szükség. Ez akár további milliós támogatást is jelenthet, mert ennek van értelme.

Az üzletember hozzátette, a sikertelenségek ellenére nincs úgynevezett “kilépési terve”.

Nem azért vettem át a Herthát, hogy eladjam – mondta a befektető, aki 2019 óta körülbelül 375 millió eurót invesztált a német fővárosi klubba, és a Hertha BSC-t tulajdonló egyik cég 66 százalékát birtokolja.

A nagybefektető – Fredi Bobic sportigazgatót követve – kemény kritikával illette a Bayern München ellen 5-0-s vereség után a lemondását is felajánlót Dárdai Pál vezetőedzőt. Mint ismert, a magyar szakember azt is megkérdőjelezte, mennyire fontos számára a munkája a berlinieknél.

A Hertha valószínűleg régóta keres egy nagy edzőt. Pál kicsi edző, kedves edző, aki kisegít, ameddig kell. Ha ideérkezik egy nagy edző, akkor Pál rögtön visszatér az U16-os csapathoz, és csinálja tovább azt, amit korábban. nem ragaszkodom a kispadhoz, csak kisegítek. A nyáron sem arról volt szó, hogy mindenképpen maradok. Az igazolásokat pedig nem én intéztem, az nem az edző feladata – jelentette ki a korábbi magyar szövetségi kapitány, akinek a szavaira Windhorst a következőképpen reagált.

Ez így nem megy! Játékosként azt gondolhatnám, nem is érdekli semmi! – fogalmazott az üzletember.

A berliniek vasárnap a nyáron 11 év után az élvonalba jutott és Novothny Somát is foglalkoztató Bochumnál vendégeskednek, ahol várhatóan a nemrég megszerzett Marco Richter (Augsburgból), Myziane Maolida (Nizzából) és Ishak Belfodil (a Hoffenheimtől) is a tréner rendelkezésére áll majd.

Dárdai és a főnöke között megromolhatott a viszony – már a magyar tréner lehetséges utódját is megnevezték