Közel 4 és fél évvel vezetőedzői kinevezése után távozik a Hertha éléről Dárdai Pál. A magyar szakember csapata a Bundesliga idei szezonjának utolsó fordulójában a Bayer Leverkusent látta vendégül szombaton az Olympiastadionban, és bár 5-1-es vereséggel zárták az idényt, az érzelmes búcsú nem maradt el.

A lefújás után a berlini ultrák számára fenntartott szektor felől érkező “Dárdai-Dárdai” skandálásra a BZ Berlin tudósítása szerint könnybe lábadt a leköszönő edző szeme. A búcsú a berliniek körében közismert “Nur nach Hause” (Csak otthon – szerk.) című dal eléneklésével folytatódott, melynek első soraiban szintén szerepel Dárdai neve.

A közös éneklés végeztével ismét felerősödött a skandálás, ekkor jutott mikrofonhoz Dárdai, hogy köszöntse a szurkolókat.

– Köszönöm, kedves Hertha-szurkolók! Maradjatok mindig ilyenek, és segítsétek tovább a csapatot! – kezdte, majd a tapsvihar miatt rövid szünetet tartott. – Egy kicsit távol szeretnék maradni a futballtól. Nézni, figyelni, pihenni. Nektek viszont szeretnék köszönetet mondani: a városnak, a szurkolóknak. Mindig éreztem a szereteteteket, és büszke vagyok rá, hogy Berlinben élhetek. A magyar vendégeim már itt vannak, és behűtött borral várnak. Nem vagyok kimondottan szomorú, de talán egy hónap múlva már az leszek. Herthaner maradok, történjen bármi is.

A vasárnap 11 órakor tartandó taggyűlésre még szintén mint a Hertha vezetőedzője hivatalos Dárdai, utána viszont szerződése lejár. Saját elmondása szerint az elkövetkezendő egy évet pihenéssel fogja tölteni, utána pedig valószínűleg a Hertha utánpótlásában vállal munkát.

Bundesliga: Csúnya Hertha-vereség Dárdai utolsó meccsén, kiütéssel bajnok a Bayern – eredmények, videók, tabella