Ahogy arról a csakfoci.hu is írt a héten, Németországban már szinte kész tényként kezelték, hogy amennyiben a Werder Bremen ellen sem tud nyerni a Hertha, a vezetőség menesztheti a berlini csapatot kilenc hónapja irányító vezetőedzőt, Bruno Labbadiát, sőt, Michael Preetz sportigazgatót is.

Vasárnap, a 4-1-s Werder elleni hazai vereséget követően meg is történt a dupla menesztés, a klub közleménye szerint megköszönzék a munkát Labbadiának és Preetz is búcsúzik a Herthától, méghozzá 25 év után, hiszen játékosként és vezetőként több mint két évtizeden át szolgálta a fővárosi gárdát.

A sportigazgató utódja már meg is van, feladatait az idény végéig korábbi csapattársa, Arne Friedrich vette át. Ami az új vezetőedzőt illeti, Carsten Schmidt igazgatósági elnök elmondta: a következő néhány napban döntés születik a személyéről.

A német sajtó mindenesetre szinte egyöntetűen állítja, hogy tavasszal ismét az a Dárdai Pál ülhet le a kispadra, aki 2019 tavaszán, közel 4 és fél évvel vezetőedzői kinevezése után távozott a Hertha éléről, jelenleg pedig az U16-os csapat edzője és Hertha utánpótlás-koordinátora is egyben.

Azt ugyanakkor megjegyzi például a sport1.de is, hogy Dárdai egyelőre csak ideiglenes megoldás lenne – akárcsak Friedrich –, a nyártól ugyanis Ralf Rangnickot tenné meg a szakmai munka vezetőjének a Hertha.

Közel három év pokol után távozhat a magyar légiós – hazai átigazolási hírek