Dárdai Pál 2020 májusában, egy évnyi szünet után tért vissza a berlini klubhoz, ahol az U16-os csapat edzője és utánpótlás-koordinátor is lett egyben. Nem kizárt azonban, hogy megint az első csapatnál kaphat munkát a magyar tréner – azt követően, hogy 2019 tavaszán, közel 4 és fél évvel vezetőedzői kinevezése után távozott a Hertha éléről.

A jelenlegi szakvezető, Bruno Labbadia napjai ugyanis meg vannak számlálva a sport1.de cikke szerint. Lars Windhorst, a Hertha többségi tulajdonosának a Hoffenheim ellen, hazai 3-0-s vereség után fogyott el a türelme, és állítólag a hétvégi, Werder Bremen elleni bajnoki sorsdöntő lesz Labbadia számára. Akinek a vezetésével a berlini gárda nem az élmezőnybeli tagságért harcol, hanem egyelőre hátrafelé kell inkább tekintgetnie, hiszen csak a 14. a tabellán jelenleg a fővárosi csapat.

A lap úgy tudja, az utódjelöltek között az egyik esélyes Dárdai Pál lehet, aki továbbra is rendkívül népszerű a szurkolók körében, és legalább arra biztosan alkalmas lehet, hogy ideiglenesen átvegye a csapat irányítását. A korábbi csapattárs, a vb-ezüstérmes német válogatott védő, Marko Rehmer szerint Dárdai ennél is többre lehet képes.

Amikor Pál korábban átvette a csapatot a kiesés elleni harc során, remekül dolgozott – idézte fel azt az egykori bekk, amikor Dárdai a 17. helyen álló Herthát sikeresen tartotta bent a Bundesliga élvonalában, majd az Európa Ligáig is elvezette.

Repül a klubvezető is?

Nem kizárt azonban, hogy Dárdai visszatéréséhez nem csak Labbadia, hanem egy másik korábbi csapattárs, Michael Preetz távozására is szükség lesz majd. A klubmenedzsert – aki anno leváltotta Dárdait – egyre több támadás éri, egyrészt a javarészt félresikerült és nem is olcsó igazolások miatt, másrészt azért is, mert miközben 14 edzőt fogyasztott el 12 év alatt, őt magát egyszer sem vette elő a klubvezetés. Most állítólag ez is megtörténhet majd.