Meikel Schönweitz, a német U20-as labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a Hollandia és Svájc elleni mérkőzések előtt, és a névsorban ezúttal is ott van Dárdai Palkó, a Hertha magyar vezetőedzőjének legidősebb fia és a berlini Bundesliga-csapat 19 éves játékosa.

A már a klubja kezdőcsapatában is bemutatkozó ifjabb Dárdai szeptemberben debütált az U20-as német csapatban, ott is kezdő volt, több mint egy órát töltött a pályán Dánia ellen (3-2).

Egyelőre tehát a Berlinben született fiatal támadó a németek mellett tette le újra a voksát, hiába hívta Marco Rossi, illetve Michael Boris szövetségi edző is a magyar U21-es nemzeti csapatba.

Nem árulok el titkot azzal, hogy Dárdai Palkó U21-es válogatottba történő meghívását is terveztük Michael Boris szövetségi edzővel, Palkó azonban még nem döntötte el, hogy a magyar vagy a német válogatottat szeretné erősíteni. Édesapjával egyeztettem és jeleztem felé, hogy Palkóról semmiképp sem szeretne lemondani a magyar válogatott. Abban maradtunk, hogy Palkó fejlődése érdekében hagyunk számára időt ennek megfontolására, hiszen – ahogy Willi Orban esetében is láthattuk, – egy fiatal játékos számára ez nehéz döntés, ugyanakkor más nem határozhat ebben a kérdésben helyette – mondta Rossi a téma kapcsán néhány nappal ezelőtt.