Korábban már beszámoltunk arról, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi négy újoncot hívott be – Dzsudzsák nélkül – a keretbe a görögök és észtek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre.

A keretben ott van az RB Leipzig német-magyar védője, Willi Orban is, mellette a Honvéd játékosai, Baráth Botond, Nagy Gergő és Holender Filip is ott vannak a keretben. Visszatérőnek számít Németh Krisztián, Gyurcsó Ádám és Nagy Dominik is, akik nem voltak ott az olasz szakember legelső keretében. Az időközben az új klubjához is aláíró Dzsudzsák Balázs ezúttal sem kapott meghívót

Marco Rossi elárulta, megpróbálta Dárdai Palkót is meggyőzni, hogy viselje az U21-es magyar válogatott mezét, de a fiatal játékos még nem döntötte el, melyik nemzetet szeretné képviselni a jövőben.

Nem árulok el titkot azzal, hogy Dárdai Palkó U21-es válogatottba történő meghívását is terveztük Michael Boris szövetségi edzővel,

Palkó azonban még nem döntötte el, hogy a magyar vagy a német válogatottat szeretné erősíteni. Édesapjával egyeztettem és jeleztem felé, hogy Palkóról semmiképp sem szeretne lemondani a magyar válogatott.

Abban maradtunk, hogy Palkó fejlődése érdekében hagyunk számára időt ennek megfontolására, hiszen – ahogy Willi Orban esetében is láthattuk, – egy fiatal játékos számára ez nehéz döntés, ugyanakkor más nem határozhat ebben a kérdésben helyette – mondta Rossi az mlsz.hu-nak.

A kerettagok többsége vasárnap este érkezik meg Telkibe, Athénba pedig csütörtökön délelőtt utazik el a csapat. A görög fővárosból egyenesen Tallinba, az Észtország elleni mérkőzés helyszínére utazik a válogatott.

Válogatott: Négy újoncot hívott be Rossi – itt az új keret Dzsudzsák nélkül