Mint ismeretes, Dárdai Pál edzői pályafutása legnagyobb vereségét szenvedte el azzal, hogy a Hertha 6-0-ra kikapott az RB Leipzig vendégeként, ráadásul épp a magyar szakember 200. tétmérkőzésén.

Dárdai csalódottan értékelte a történteket, de mint mondta, nem gondol a lemondásra.

Főnöke, Fredi Bobic sportigazgató a Kickernek beszélt a magyar szakvezető lehetséges sorsáról, egyértelmű és nyilvános “üzenetet” küldve Dárdai kapcsán.

Elmondtam neki is személyesen és elmondom most nyilvánosan is: Dárdai Pálon múlik, hogy meddig marad a Hertha edzője. Mert végső soron mindig az elvégzett munka dönt az edző sorsáról

– mondta Bobic, aki reagált arra is, hogy túl későn igazoltak új játékosokat a piaci hajrában, így nem volt idő összeállnia a berlini együttesnek.

Pál végig a folyamat részese volt az elejétől fogva, az pedig, hogy a keret nem állt készen augusztus 31-ig, sajnos teljesen normális ebben a helyzetben. Üdv a koronavírus-pandémiában és 2021-ben! – tette hozzá kissé szarkasztikusan a sportigazgató, aki így fogalmazott a lipcsei 0-6-ról:

A pályán mindenki az elvárt szint alatt teljesített. Elnézést kell kérnünk a szurkolóinktól a produkciónk miatt. Ilyet soha többé nem akarok látni – mondta a klubvezető.

A hat forduló után a 12. helyen álló Hertha legközelebb szombaton, a Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburg ellen lép pályára otthon a bajnokságban.