Ami a felkészülési mérkőzéseket illeti, a Hertha BSC programja rendkívül sűrű volt eddig ezen a nyáron, hiszen amíg például a Bayern München csak két mérkőzést játszott, addig a berliniek már hatot, ezek azonban nem volt túl sikeresek.

Dárdai Pál vezetőedző csapata ugyan két fölényes győzelemmel kezdett két amatőr csapat ellen, ám ezt követően 3:1-re kikaptak negyedosztályú SV Babelsbergtől, majd három döntetlen következett az egyaránt másodosztályú Hannover és St. Pauli, valamint a negyedosztályú VfB Lübeck ellen.

Utóbbi találkozó pedig riasztó nyilatkozatra késztette a magyar szakembert, aki további erősítéseket remél:

– Ez nyílt titok, valaminek történnie kell. Minőségileg javulnunk kell. – idézi a sport1.de Dárdait, aki a német portál értelmezése szerint közvetve Fredi Bobic sportigazgatóhoz is szólt:  –Várunk, és közben dolgozunk tovább.

A kék-fehérek vasárnaptól egy héten keresztül az ausztriai Leogangban edzőtáboroznak, ezen időszak alatt viszont Dárdai már szinte feladta a reményt, hogy erősítés érkezik.

– Új játékosok az edzőtáborban? Nem hiszem. Csak hat napig vagyunk ott. De ha úgy adódik, hogy valaki jön, akkor azt mondom: Isten hozott! – ezt már a Berliner Kuriernak mondta Dárdai. A lap megjegyzi, sürgeti az idő a berlinieket, hogy lecsapjanak az átigazolási piacon, hiszen távozóból már bőven akad Jhon Cordoba, Sami Khedira, Eduard Löwen, Matteo Guendouzi, Nemjan Radonijic, Mathew Leckie, Omar Alderete és Jessic Ngankam személyében.

Dárdai elmondta, két-három játékosnak még mindenképpen érkeznie kell, legfőképp egy jobbszélsőre, egy balszélsőre és egy középcsatárra lenne szükség.

A német portál hozzátette, Dárdai legfőbb problémája az lesz az ausztriai edzőtáborban, hogy nem igazán tud azzal a kezdőcsapattal gyakorolni, amit a bajnokikon is látni szeretne majd, hiszen Arne Maier, Jordan Torunarigha, Lucas Tousart és Matheus Cunha jelenleg az olimpián szerepel, az Eb-ről visszatérő Peter Pekarik, Vladimir Darida és Dedryck Boyata fizikai állapota pedig még nem ideális.

Alighogy visszatért, máris újabb meccset hagyott ki Szoboszlai – ez állhat a háttérben