Ahogy arról beszámoltunk, 3-1-re győzött az újonc Bochum otthonában a Dárdai Pál vezette Herta, amely így első sikerét aratta a Bundesliga-idényben.

Dárdai azok után tudta behúzni első sikerét a bajnoki idényben, hogy az elmúlt időben állítólag közvetlen főnökével, Fredi Bobiccsal megromlott a viszonya, miközben Lars Windhorst, a klub főbefektetője is nyílt kritikával illette korábbi kifakadása miatt.

A vasárnapi találkozót követően a magyar szakember csapata hatékonyságát emelte ki, hiszen a berlini csapat öt lövési kísérletéből három gól is született.

Az első félidő inkább küzdelem volt, mint foci, vártunk a kontrázási lehetőségekre.

Nem volt szép foci, de aki azt hiszi, hogy nekünk valami csodafutballt kellene játszanunk, az nem ismeri a Bundesligát. Ezért is vagyok büszke a csapatra, mert az eredmény szép, a játék pedig hatékony volt.

Örülök, hogy az új játékrendszer (az 5-2-2-1 – a szerk.), amit sokat gyakoroltunk az edzéseken, stabilitást adott. Eddig nulla pontunk volt, most lehet hat is, meg kell nyernünk a hazai meccsünket – utalt a következő, Greuther Fürth elleni találkozóra a Hertha vezetőedzője.