Hétfőn, két nappal az Augsburg elleni 1-1-es döntetlen után a Hertha BSC bejelentette, hogy felmenti Dárdai Pált a vezetőedzői posztról. Munkáját a szezon végéig Tayfun Korkut vette át.

Mint kiderült, az, hogy Dárdainak épp az Augsburg elleni meccs után köszönték meg a munkáját, tulajdonképpen “csak” egy újabb esete az elmúlt tíz év “‘sorozatgyilkosságainak”: a bajoországi gárda az elmúlt tíz évet tekintve vezeti a legtöbb edzőt megbuktató csapatok listáját.

A Sport In Augsburg című lap számolta össze, hogy az FCA meccseit követően, 2011 és 2021 között összesen nyolc edzőnek kellett távoznia a kispadjáról, így legutóbb Dárdai Pálnak is.

Az augsburgiak kedvenc ellenfele ezen a téren a Stuttgart, amelynek három edzője (Bruno Labbadia, Armin Veh és Alexander Zorniger) is a meccseik után veszítette el az állását 2014 és 2015 között, de emlékezetes volt ugyancsak egy svábok elleni ütközet 2019-ben, hiszen az FCA akkor a VfB aktuális szakvezetőjét, Markus Weinzierlt buktatta meg 6-0-s sikerével. De járt már Dárdaihoz hasonlóan Hertha-edző is hasonlóképpen: 2014-ben Ante Covic munkáját köszönték meg Berlinben egy Augsburg elleni 0-4-et követően.

Dárdai tehát közel sem az első “áldozata” volt a bajoroknak, akik a lap szerint azért is tudtak ilyen sok “edzőgyilkosságot” végrehajtani, mert évről évre a kiesők közé várják őket, így a klubvezetők is szinte elvárják csapataiktól ellenük a győzelmet, aztán az edzőkön csattan, ha mégis borult a – nem is annyira – papírforma.

5 probléma, ami miatt távoznia kellett Dárdainak – a németek darabokra szedték a magyar edzőt