Négy meccs, három pont: A Dárdai Pál által irányított Hertha BSC csak az elmúlt hétvégén tudott elmozdulni a kiesőhelyről, köszönhetően annak, hogy 3-1-re legyőzte az újonc Bochumot. Az első sikerig nem vezetett könnyű út, hiszen a magyar szakember a Bayern München elleni kiütéses, 5-0-s vereség után kifakadt és felajánlotta a lemondását.

A Hertha valószínűleg régóta keres egy nagy edzőt. Pál kicsi edző, kedves edző, aki kisegít, ameddig kell. Ha ideérkezik egy nagy edző, akkor Pál rögtön visszatér az U16-os csapathoz, és csinálja tovább azt, amit korábban. Nem ragaszkodom a kispadhoz, csak kisegítek. A nyáron sem arról volt szó, hogy mindenképpen maradok. Az igazolásokat pedig nem én intéztem, az nem az edző feladat – nyilatkozta akkor Dárdai, akinek szavait annyival nyugtázott Fredi Bobic sportigazgató “minden a legnagyobb rendben van”.

A Bild a szerdai számában már a saját információira hivatkozva számolt be arról, hogy Fredi Bobic felvette a kapcsolatot Edin Terziccsel, a Borussia Dortmund korábbi megbízott vezetőedzőjével a berlini együttes kispadja kapcsán. A német lap szerint a német-horvát kettős állampolgárságú tréner kikosarazta a berlini vezetőt, és állítólag nemet mondott a felkérésére, mert elégedett a dortmundi munkájával.

Bobic szerint egyébként semmiféle kapcsolatfelvétel nem volt Terziccsel, amint azt a szerda délutáni, Greuther Fürth elleni bajnoki meccset megelőző sajtótájékoztatón is jelzett.

Határozottan cáfolom az értesülést – mondta a Hertha sportigazgatója, amikor megnevezték Terzicset, mint Dárdai lehetséges utódjaként.

Dárdai – jelenleg nehéz helyzetben van, hiszen két újabb játékosa kiesésével elfogyott az összes középső védője – azok után tudta behúzni első sikerét a bajnoki szezonban, hogy az elmúlt időben állítólag közvetlen főnökével, Fredi Bobiccsal megromlott a viszonya, miközben Lars Windhorst, a klub főbefektetője is nyílt kritikával illette korábbi kifakadása miatt.

A Hertha pénteken a ligautolsó Fürth csapatát fogadja a Bundesliga 4. fordulójában.

Sérültek háza Berlinben: “Nincs már több középső védőnk” – újabb játékosokra nem számíthat Dárdai