Mint ismeretes, és honlapunkon is beszámoltunk arról, a Hoffenheim magyar válogatott támadója, Szalai Ádám csereként beállva és a góljának köszönhetően 5-2-re legyőzte a korábbi csapatát, a Schalkét a Bundesliga 30. fordulójában. A 31 éves támadó ezzel egyidejűleg a szezonbeli ötödik, összességében pedig pályafutása 50. gólját szerezte a német első osztályban.

Szalai a mostani találatával az első magyar játékos lett, aki a német élvonalban eljutott 50 gólig.

A Sport TV cikke emlékeztet arra, hogy a klubjai közül a legtöbb gólt (22) a Hoffenheimben szerezte, mellette Mainzban 21 találatig jutott, a Schalke együttesében 7-et szerzett, valamint a hannoveri félidénye eredménytelenül zárult.

Néhány hétig vártam rá. Már a 49. gólom óta nagyon vártam, hogy megszerezzem az ötvenediket, aminek nagyon örülök. Fontos pillanatban sikerült betalálni. Nagy öröm számomra, főleg úgy, hogy az utóbbi időben nem volt szerencsém a kapu előtt a Bundesligában, és az sem magától étetődő, hogy egy magyar játékos eléri az ötvenedik gólt a német bajnokságban – mondta Szalai az achtzehn99.de-nek.

Szalai a német élvonalban megfordult légiósok között ezzel holtversenyben az 52-54. helyen áll, a cseh Pavel Kuka és a horvát Ivan Klasnic társaságában. Még egy gól, és bent lesz a legjobb ötvenben, utolérve a szintén horvát Mladen Petricet, a szenegáli Souleymane Sanét, valamint a togói Bachirou Salout.

Szalai a jubileumi találatáról: “Nem magától értetődő, hogy egy magyar eléri az 50. gólt” – az új edzőn múlik a jövője