A Hertha elleni Bundesliga-bajnokit felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón Thomas Doll, a Hannover szakvezetője néhány napon belül másodszor ütött meg kritikus hangot a sajtó és a német futballt uraló közeg kapcsán. Ezúttal edzőkollégái védelmében szólalt fel a sereghajtó mestere.

Én vagyok az legkevésbé, aki áldozatként tekint magára, tudom, hogy minket, edzőket az eredmények minősítenek. Nem is kell isteníteni őket, de azt különösnek találom, hogy mennyire tiszteletlenül bánnak a szakvezetőkkel itt. Ha egy edző az idény közben tudja meg, hogy nem számítanak rá az idény végétől, akkor hogyan kellene megtartania a csapata és a közvélemény előtt a tekintélyét? – utalt Doll Dárdai Pál és a Hertha esetére.

Vagy amikor látom, hogy egy barátom és kollégám – aki Münchenben elsőrangú munkát végez, és aki előtte Frankfurtban is nagyszerűen dolgozott – hétről hétre magyarázkodni kényszerül, megkérdőjelezik, hogy tényleg alkalmas-e a munkájára. Ez az egész igencsak visszás számomra – mondta a Bayernt irányító Niko Kovac kapcsán a volt Fradi-tréner.

Aki szerint külföldön sem könnyű az edzősors, mégis másképpen bánnak a trénerekkel, mint Németországban.

A vezetőedző külföldön a klub legfontosabb embere, bár sokszor nem kap elég védelmet. Angliában vagy Olaszországban is rúgnak ki edzőket, de mégis több tiszteletet kapnak, mint itt – fűzte hozzá Doll, aki azonban nem csak a médiát vette tűz alá.

Vigyáznod kell, kinek és mit mondasz véleményt a labdarúgásban. Sok a suttogó és lopakodó ember a hátad mögött, akik aztán másik fülének búgnak. Az, ahogyan erre a média aztán reagál, már teljesen természetes.

Dárdai visszatér a magyar labdarúgásba? A jövőjéről árult el részleteket a Hertha-tréner