Három héttel ezelőtt sajnálatos eseményekről szóltak a hírek a Bundesliga kapcsán: mint ismert, a Hoffenheim-Bayern München bajnokit kétszer is félbe kellett szakítani szurkolói rendbontás miatt, a vendégdrukkerek ugyanis a Hoffenheim többségi tulajdonosa, Dietmar Hopp ellen tiltakoztak. Akkor a játékvezetőnél akkor telt be a pohár, amikor egy sértő hangvételű molinót is kifeszítettek, valamint a tulajdonos édesanyjára sértő rigmusokat kiabáltak.

A meccs másnapján az Union Berlin-Wolfsburg találkozót is félbe kellett szakítani az első félidőben kétszer is szurkolói rendbontás miatt, a hazai drukkerek szintén Hopp ellen tüntettek, a bíró itt akkor állította meg a játékot, amikor egy olyan molinót feszítettek ki a hazai lelátón, amelyen a millárdos arca egy célkeresztben volt látható. Hoppot, aki az SAP egyik alapítója, sok német szurkoló nem szereti amiatt, hogy a vagyonát felhasználva az alsóbb ligákból az élvonalba vezette a Hoffenheimet.

A 79 éves milliárdos azonban nemcsak a focinak él, a Hoffenheimben korábban több évet lehúzó magyar válogatott támadó, Szalai Ádám már felhívta a figyelmet arra, hogy Hopp által mintegy 150 millió euró került gyermekek gyógyítására egy heidelbergi kórházhoz, illetve különböző részlegeihez, osztályaihoz.

A tulajdonos pedig ezekben a nehéz napokban, a koronavírus-járvány terjedése közben is bizonyítja, hogy a lehető legtöbb helyen próbál segíteni,

ő ugyanis az egyik legfőbb pénzügyi beruházója a németországi CureVac laboratóriumnak,

ami éppenséggel a koronavírus ellenszerének feltalálásán dolgozik – derül ki a madeinfoot cikkéből.

Szalai Ádám kiállt a szurkolóknál közellenségnek számító klubtulaj mellett: “Ezt csinálja valaki utána!”