7 meccs, 8 gól, mesterhármas az MLS-ben, a forduló válogatottjába is bekerült – remekül alakul eddig Németh Krisztián amerikai idénye.

A Sporting Kansas szurkolóinak régi-új kedvence sok pozitív kritikát, hozzászólást kapott az utóbbi napokban-hetekben, de olyan bókot, mint edzőjétől, a magyar származású Peter Vermestől, egyet sem.

Az egykori NB I-es játékos és az SKC “örökös” szakvezetője a világ egyik legjobb csatárához, az argentin Sergio Agüeróhoz (Manchester City) hasonlította Némethet.

Én picit máshogy látom őt, mint sokan, számomra ő egy klasszikus csatár, sok szempontból hasonlít a játéka Sergio Agüeróéra. Ha szétnéznek a világban, sok különleges képességű képességű támadó van, de kevés ilyen sokoldalú játékos. Szerintem Krisztián hasonló dolgokat mutat, mint Agüero, megvannak benne az argentin csatár erényei.

Nem akárkihez hasonlította a magyar válogatott támadót az edzője. ⚽️💪

Közzétette: csakfoci.hu – 2019. április 2., kedd

 

Képes játszani a kapunak háttal is, a vonalak közötti területet bejátszani, beindulni az megfelelő zónákban, de az utolsó passzokban is nagyon jó, mint ahogy képes egyedül is befejezni az akciókat. Megvan benne az az összeszedettség, az a fajta nyugalom, ahogyan a helyzeteit kihasználja, mint ahogy tette például a Montreal elleni harmadik góljánál is. Kb. háromszor csinált lövőcselt, mielőtt tényleg a kapuba lőtt volna, ez a fajta kötélidegzet nincs meg azért sokaknál. Ráadásul fejjel, jobbal és ballal is képes gólt szerezni, ez sem mindennapi adottság – dicsérte játékosát Vermes.

Németh és a még két magyart, Sallói Dánielt és Baráth Botondot foglalkoztató SKC legközelebb pénteken hajnalban, a mexikói Monterrey elleni, első, idegenbeli CONCACAF-BL elődöntőn folytathatja jó sorozatát.

És az az ominózus harmadik gól:

Call of the Match: Nemeth Hat Trick

"They wanted seven. They have seven! And Nemo has a hat trick!"#CallOfTheMatch // St. James Winery

Közzétette: Sporting Kansas City – 2019. április 2., kedd