A lengyelek szerint korábban a Sampdoria is szerette volna megszerezni

Rendszeresen akartam játszani, úgy voltam vele, a Legiában több esélyem lesz erre. Ha két évvel ezelőtt elmentem volna az olaszokhoz, akkor nehéz lett volna beverekednem magam a kezdőbe. Sok fiatal játékos kerül a legerősebb ligák egyikébe, de később hosszú idő után újra fel kell építeniük magukat. Szeretnék kisebb lépéseket tenni, de jó irányba. Ráadásul Nemanja Nikolics is itt játszott a Legiában. Nagyon sokat beszéltem vele, csupa jót mondott a klubról. Jól választottam, ma már 50 mérkőzésem van a Legia színeiben – kezdte Nagy Dominik a polskatimes.pl-nek.

Sokkal tapasztaltabb vagyok, mint két évvel ezelőtt. A lengyelek nagyon kedvesek velem. Nem tudom, hogy azért, mert magyar vagyok, vagy csak ennyire szeretik a külföldieket. A lengyelek hasonló mentalitással rendelkeznek, mint a magyarok, nagyon vendégszeretőek. Ezért jól megértjük egymást.

Két és félévem van hátra a szerződésemből, egyelőre nem tudom, hogy maradok-e. Nagyon is függ attól, mit akar a klub. Ha van egy olyan ajánlat, ami előnyös mind a Legia, mind nekem, akkor leülünk megbeszélni a dolgokat. Most csak a játékra koncentrálok. Szeretném megnyerni a bajnokságot és a lengyel kupát a csapattal. Jó döntést hoztam akkor, amikor négy és félévre aláírtam, hiszen a Legia sok pénzt fizetett értem. A klub hosszú távú szerződést szeretett volna aláíratni velem, ezen nem lepődőm meg.

Fotó: www.polskatimes.pl

Ricardo Sá Pinto vezetőedzőről és az edzésmódszereiről

Egy nagyon erős karakter, mindenkit tisztel és a csapat minden tagja is nagyra értékeli a munkáját. Nem egy tipikus portugál edző, vagyis leginkább a temperamentuma szempontjából, azonban taktikailag mást képvisel. Nagy hangsúlyt fektet a védekezésre, és ezen keményen dolgozunk. Számomra ez egy kicsit meglepő volt. Amikor hallottam, hogy portugál edzőnk lesz, azt hittem, csak előre fogunk játszani. Eközben Sá Pinto megtalálta a megfelelő egyensúlyt a támadás és a védekezés között. Támogat minket, nemcsak a pályán. Sokszor leül velünk egyenként beszélgetni, és hála neki erősebbek vagyunk. Hosszú, intenzív és nagyon kemény edzéseink vannak vele. Imádom őket. De, ha ezek a tréningek eredményre vezetnek, akkor van valami oktatószándék is a módszereiben.

Az új edzőm sokat segített nekem. Szabadságot adott a pályán, amit élvezek. Mindent meg kell tennem azért, hogy megháláljam neki a belémfektett bizalmat. Amikor tudom, hogy az edző bízik bennem, sokkal jobban játszok.

A Lech Poznan elleni góljáról

A meccs után magabiztosabbnak éreztem magam, azóta a formám is feljavult. Remélem, ez így is marad. A gólom után odarohantam a szurkolókhoz, ami spontán reakció volt, nem terveztem meg előre semmit. Szerettem volna a drukkerekkel együtt örülni. Kötődőm a szurkolóinkhoz, hiszen a szezon kezdete nagyon nehéz volt mindannyiunk számára. Csalódottak voltak a szurkolóink, miután a BL-selejtezőből és később az Európa Ligából is kiestünk. Miután Sá Pinto megérkezett, valami megmozdult. A szurkolók valószínűleg nagyra becsülik azt a tényt, hogy minden mérkőzésen harapósan lépünk ki a gyepre. Még akkor is, ha nem játszunk jól, végig harcolunk a mérkőzésen. Visszaszereztük a bizalmukat, és a támogatásukkal könnyebb játszani, különösen a fontos meccseken.

A Legia Varsóba való visszatéréséről

Nagyon csalódott voltam az előző idényt illetően. Amikor hazajöttem, akkor is a Legiában akartam játszani. Meg akartam mutatni mindenkinek, hogy az újabb esély, amit kaptam, nem volt hiába. Ez volt az egyik legnehezebb időszak az életemben.

A visszatérésem Varsóba sem volt könnyű. Nem éreztem az edző bizalmát abban az időben, azonban én hittem magamban. Mindig azon voltam, hogy megpróbáltam meggyőzni őt, számíthat rám. Az új edző érkezésével pedig könnyebb volt, kezdtem kilábalni ebből a nehéz helyzetből.

Most már inkább a játékra koncentrálok, ami nem volt olyan fényes, mint korábban. Azt hiszem, most többet dolgozok a védekezésben is. A támadásban sok szabadságot kaptam, de nem szabad alábecsülnöm a védekezési a feladataimat sem.

Fotó: www.polskatimes.pl

A Fradi és a Legia közti különbségről

A Fradi az országom legnagyobb klubja. Olyan, mint Lengyelországnak a Legia. Éveken keresztül játszottam ott mielőtt Lengyelországba igazoltam, így tudtam, mi fog várni rám. A csapat felépítése szempontjából a Ferencváros nem sokban különbözik a Legiától. A bajnokság színvonala is nagyon hasonlít egymásra. Azonban Magyarországon a meccseken kevesebb szurkoló van, mint Lengyelországban, pedig több modern stadionunk van.

A Ferencvárosba való visszatéréséről

Azt mondták, az egyik magyar médiumnak adott interjúm miatt büntettek meg. Mások arról számoltak be, hogy túlságosan is szerettem az éjszakai életet Varsóban. Tudom, mik voltak az okok, de nem szeretnék róla beszélni anélkül, hogy kritizálnék néhány embert. Hagyom, hogy ez megmaradjon a múltnak.

Csak azt mondhatom, az éjszakai életemről és a rossz magatartásomról való híresztelések nem igazak. Mást mondtam, és az interjút a lengyel média rosszul fordította le. De nem az interjú miatt kellett visszatérnem Magyarországra. Ez csak egy kisebb rész volt az ügyemben.

Nem sokkal utána a tartalékokhoz kerültem, ami jó tapasztalat volt, de sokat tanultam belőle. Eltökéltem, hogy soha nem fogok ilyen szinten játszani.

A magyar válogatottról

A Nemzetek Ligájában a második helyet szereztük meg a csoportban. Jó esélyünk volt, hogy feljussunk a B-divízióba, de sajnos az észtek ellen 3-3-as döntetlent játszottunk. A sorozat végén így összességében két pontot elhullajtottunk. Várjuk az Eb-selejtezőket, harcolni fogunk a sorozatban. Sajnos a magyar labdarúgás mélyponton van. Évekig várunk, hogy visszatérjünk a régi idők sikeréhez. Nem tudom, mi történhetett. Remélem, képesek leszünk arra, hogy kijussunk a következő Európa-bajnokságra, hiszen Budapest lesz az egyik rendezőváros. Jó lenne, ha egy Eb-meccset játszhatnánk a saját közönségünk előtt. Ez nagyon fontos lenne számunkra.

A 2016-os Európa-bajnokságról

Nem tudom, mi történt azóta másképp. Az 1986-os világbajnokság után a 2016-os nagy siker volt számunkra. Veretlenül jutottunk tovább a csoportunkból, egy olyan négyesből, amelyben a későbbi győztes Portugália is ott volt. Az egyenes kieséses szakaszban azonban egy erős Belgium ellen kiestünk.

A Feröer-szigetek és az Andorra elleni kudarcról

Az Andorra elleni meccsen játszottam, ami számomra az egyik legrosszabb emlékem. Később Luxemburg ellen kikaptunk, és a Fehéroroszág elleni felkészülési mérkőzésen döntetlenre végeztünk, amelyen már nem játszottam. Nehéz megmagyarázni ezeket az eredményeket. A pozitívum viszont az, hogy új szövetségi kapitányunk van Marco Rossi személyében. Olasz edző, de jól ismeri a magyar labdarúgást. Mindenki úgy véli, vele sikerülhet az Eb-re való kijutás. Én is optimista vagyok az Európa-bajnokság előtt.

Fotó: www.polskatimes.pl

A lengyelek szerint a Pécsi MFC elnökével és a Ferencváros legendájával, Gera Zoltánnal konfliktusba keveredett

(nevet) Ezek nem voltak nagy konfliktusok, sokkal inkább kisebb félreértések. Ilyen vagyok, erős személyiségem van. Azok, akik nem ismernek engem, azt hiszik, hogy arrogáns vagyok. Az az igazság, ha más személyiségem lenne, akkor valószínűleg nem ülnénk itt. 

Engedelmeskednem kellett, majd visszatérhettem a Legiába. Csak az motivált, hogy minél előbb visszatérhessek, és meg akartam mutatni mindenkinek, hogy nem szabad átesnem a ló másik oldalára. Inkább magam maradok, nem fogok megváltozni, de ma bizonyos dolgokban már okosabb vagyok.

A csapaton belül nincsenek konfliktusaim, nagyon boldog vagyok itt.

A lengyel lányokról

A lengyel lányok nagyon kedvesek, de a szabadidőmet a barátnőmmel vagy a barátokkal töltöm. A csapatból Cristian Pasquatoval, Jose Kanteval, a Carlitosszal és Cafuval. Hetente egyszer együtt vacsorázunk.

A Bajnokok Ligája szereplésről

Nyáron sok játékos szerződése lejár. Nem tudom, ki marad és ki távozik a csapattól. Valószínűleg a csapat nagy része megfiatalodik. Meglátjuk, mi fog történni a következő két átigazolási időszakban. Ezután, ha vannak olyan igazolásunk, akkor Európában helytállhatunk. Most a bajnokságban vívott harcra összpontosítunk. Az év végéig öt fontos meccsünk van, köztük négy bajnokink. Ez a legfontosabb most.