Elsőként a csakfoci.hu jelezte még szerdán, hogy a Diósgyőr 26 éves hátvédje, Tamás Márk a lengyel élvonalban 4. helyen álló Slask Wroclawban folytatja pályafutását. Értesüléseinket másnap a borsodiak hivatalosan is megerősítették, miután a lengyelek kivásárolták a szerződéséből a bekket.

A védőink sérülései miatt a tavaszi idényben szükségesnek láttuk, hogy megerősítsük a védelmünket. Nagyon fontos szempont volt, hogy a kiszemeltünk megfeleljen az elvárásainknak. Szükségünk volt egy olyan labdarúgóra, aki ballábas és megfelelő erőnléti állapotban van. Meggyőződésem, hogy Márk segítségére lesz a csapatnak a szezon kulcsfontosságú szakaszában – hangsúlyozta Dariusz Sztylka, a Slask Wroclaw sportigazgatója.

A 192 cm-es Tamás a védelem mindkét oldalán bevethető, és kétszer szerepelt a magyar U21-es válogatottban.

A Slask egy nagyszerű klub Lengyelországban, ezért nagyon örülök, hogy itt lehetek. Készen állok a játékra, és alig várom, hogy lejátszhassam az első mérkőzésemet ebben a gyönyörű stadionban – mondta a klubhonlapnak Tamás a papírok szignózását követően, aki a 15-ös számú mezt viseli majd.

Új klubja lett a Fradit kiejtő csatárnak – hazai átigazolási hírek